Σερβέτ, Γκρασχόπερς... Βασιλεία (vids)

Aπό paok24.com: Η Βασιλεία θα γίνει το βράδυ της Τρίτης η τρίτη ελβετική ομάδα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ σε αγώνες ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Σερβέτ, Γκρασχόπερς... Βασιλεία (vids)

Μετά από 16 χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει ξανά στο δρόμο του μία ομάδα από την Ελβετία, αφού η Βασιλεία είναι το εμπόδιο των κυπελλούχων Ελλάδας στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει θετικό απολογισμό κόντρα σε ελβετικές ομάδες (2 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα), όμως μόνο μία από τις δύο φορές κατάφερε εκείνος να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Το πρώτο... ελληνοελβετικό ραντεβού για τον ΠΑΟΚ έγινε τη σεζόν 1978-1979, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά στον α' γύρο του τότε Κυπελλούχων τέθηκε αντιμέτωπος απέναντι στη Σερβέτ.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα με τα γκολ των Κερμανίδη και Σαράφη έδωσαν "αέρα" πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, όμως στον επαναληπτικό ο Δικέφαλος του Βορρά γνώρισε οδυνηρή ήττα με 4-0.

Μετά από 24 χρόνια άλλη μία ελβετική ομάδα βρέθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ, όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική. Για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Δικέφαλος με τα γκολ των Χασιώτη, Γιασεμάκη επικράτησε με 2-1 της Γκρασχόπερς στην Τούμπα.

Στον επαναληπτικό της Ελβετίας και σε ένα παιχνίδι για "γερά" νεύρα, ο Δικέφαλος κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση με ένα γκολ του Δημήτρη Μάρκου λίγο πριν το φινάλε, αφού οι Ελβετοί είχαν καταφέρει να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, ενώ Φρούσος και Γιασεμάκης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Διαβάστε ακόμη...