Πρεμιέρα με ήττα για την Βασιλεία!

Γκέλα για την αντίπαλο του #PAOK στην πρεμιέρα του ελβετικού πρωταθλήματος
Πηγή: paok24.com
Πρεμιέρα με ήττα για την Βασιλεία!


Η Βασιλεία λίγες ημέρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, έκανε πρεμιέρα με το αριστερό στο ελβετικό πρωτάθλημα, προβληματίζοντας τον προπονητή της, με τα αμυντικά κενά που παρουσίασε.

O Ραφαέλ Βικί επέλεξε να παρατάξει την Βασιλεία με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιόνας Όμλιν και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βιντμέρ, Σούκι, Φράι και Πετρέτα. Ντιέ και Τσούφι ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Καλούλου σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Στόκερ, Μπούα στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλμπιάν Αγέτι βρέθηκε στην κορυφή της επίθεση.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ξεκίνησε επηρεασμένη από το ότι ήταν η πρεμιέρα του ελβετικού πρωταθλήματος, δίνοντας χώρους στους παίκτες της Σεντ Γκάλεν, η οποία είχε και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή της Βασιλείας στο πρώτο ημίχρονο, προήλθε από αντεπίθεση, με τον Άλντο Καλούλου να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Στογιάνοβιτς, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, χάθηκε στο 41' από τους φιλοξενούμενος, με τον Ίτερ, να αναγκάζει σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Όμλιν που έστειλε την Βασιλεία με μηδέν παθητικό στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο πρώτο μέρος η Βασιλεία, έδειξε σοβαρά αμυντικά κενά, με τους παίκτες της να υποπίπτουν συχνά σε λάθη, όμως από την άλλη η μεσοεπιθετική γραμμή των Ελβετών, απέδειξε ότι είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, η Βασιλεία έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Καλούλου (46') και Μπούα (47'), όμως στο 56' ήρθε η πρώτη... ψυχρολουσία για τη Βασιλεία, όταν ο Ίτεν με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Όμλιν, ανοίγοντας το σκορ για την Σεντ Γκάλεν.

Στο 66' ήρθε η απάντηση για την Βασιλεία, με τον Ντιέ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κιντίλα, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 1-1, με την Σεντ Γκάλεν να σοκάρει την Βασιλεία στο 95' με γκολ του Αρατόρε.

Συνθέσεις:

Βασιλεία (Ρ. Βικί): Όμλιν, Βιντμέρ (67' Ριβέρος), Σούκι, Φράι, Πετρέτα, Ντιέ, Τσούφι, Καλούλου, Στόκερ (64' Ομπερλίν), Μπούα (83' Βαν Φονσβίκελ), Αγέτι.

Σεντ Γκάλεν (Π. Ζίντλερ): Στογιάνοβιτς, Τσνέρ, Χέφτι, Βίλοτιτς, Βίτβερ, Κουτέσα (67' Σιέρο), Κιντίλα, Ασιμέρου, Ταφέρ (77' Αρατόρε), Ίτεν (89' Μπουές), Μπεν Καλίφα.

Διαβάστε ακόμη...