Ζαμπά για ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου και… Ιβάν!

Από thessports.gr:Ο Λέο Ζαμπά άφησε την Ρωσία και την Γκρόζνι μετά από ένα χρόνο για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο στην χώρα δεν τον ξεχνάνε.
Πηγή: thessports.gr
Ζαμπά για ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου και… Ιβάν!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου μίλησε για το νέο μεγάλο «βήμα» στην καριέρα του, τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε σε ρώσικο site:

– Έφυγες απροσδόκητα από την Άχματ . Πώς συνέβη αυτό;

– Από τον Δεκέμβριο έλαβα προσφορές από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Ήμουν πολύ ευτυχής που πολλές ομάδες με ήθελαν. Αλλά δεν ήθελα να βιαστώ. Μετά το τέλος της σεζόν πήγα στη Βραζιλία για να ξεκουραστώ. Και τότε υπήρξε μια προσφορά από τον ΠΑΟΚ. Θεώρησα ότι το σχέδιο ήταν φιλόδοξο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη ζωή και τη σταδιοδρομία μου. Χαίρομαι που έπαιζα στη Ρωσία ένα χρόνο, ίσως θα επιστρέψω σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους.

– Οι προτάσεις ήρθαν από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα;

– Ναι, αλλά δεν θέλω να πω ομάδες. Τότε ήθελα όμως να συνεχίσω στη Ρωσία. Ήμουν πολύ καλά εκεί προσαρμόστηκα γρήγορα. Τώρα θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε υψηλότερο επίπεδο – ο ΠΑΟΚ εξάλλου παίζει στην Ευρώπη.

– Τι αναμνήσεις έχεις από το Γκρόζνι και τη Ρωσία;

– Θα χάσω φίλους, από την πόλη, γύρω από τη Ρωσία. Μου άρεσε πραγματικά. Επιπλέον, ήταν η πρώτη εμπειρία σε μια ξένη χώρα. Οι άνθρωποι στο Γκρόνζι είναι πολύ φιλικοί, σίγουρα θα μου λείψει η φιλοξενία.

– Έχεις γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη

– Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του, μίλησα με το γιο του. Η ίδια η μεταγραφή έγινε πολύ γρήγορα. Υπέγραψα το συμβόλαιο και αμέσως πήγα στην προετοιμασία . Επιστρέψαμε στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.. Σύντομα η οικογένεια θα φτάσει. Έτσι, στο εγγύς μέλλον θα γνωρίσω τον πρόεδρο. Ξέρω ότι αγαπά πολύ τη ομάδα, πιστεύει στους παίκτες. Θέλω να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

– Γενικά, ένα γνωστό πρόσωπο στην Ελλάδα ο Σαββίδης;

– Ναι, αλλά πρώτα απ 'όλα είναι ένας μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου. Και του ΠΑΟΚ, που πριν έρθει ήταν σε κρίση. Εδώ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι σεβαστός.

– Για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, και αν αυτό τον φοβίζει;

Το κίνητρο ήταν τα μεγάλα σχέδια που έχει ο ΠΑΟΚ. Φυσικά, η προσφορά ήταν καλή από οικονομικής άποψης, και η ποιότητα της ζωής στην Ελλάδα είναι καλή. Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα για το τοπικό ποδόσφαιρο, ακόμα δεν έχω παίξει. Αλλά πιστεύω στην φιλοδοξία του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος θέλει να είναι στο Champions League, να παλέψουμε για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι μεγάλοι μας στόχοι.

-Για τον Ράζβαν Λουτσεκού

– Ο προπονητής γνωρίζει καλά τη φύση των Βραζιλιανών, μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Επιπλέον, ο Ράζβαν Λουτσέσκου με προσκάλεσε στην ομάδα. Κατά την προπόνηση, πάντα επικοινωνεί μαζί μου, με διδάσκει τι να κάνω και πώς. Πολύ καλός προπονητής, χαίρομαι που εργάζομαι υπό την καθοδήγησή του.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ισχυρότερος από τον Γκρόζνι;

– Ίσως, ναι. Αν και είναι δύσκολο να συγκριθεί. Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ισχυρό, υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι εξίσου γνωστός στην Ελλάδα, είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στη χώρα. Εάν συγκρίνετε τη δημοτικότητα των ομάδων, τότε ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά.

– Παγκόσμιο Κύπελλο όπου παρακολουθήσατε;

– Στην προετοιμασία πρώτα στο Χορστ , στη συνέχεια στην Όοστερμπεεκ. Παρακολούθησα πολλούς αγώνες στην τηλεόραση.

– Πως σου φάνηκε η εθνική της Ρωσίας;

– Ήμουν έκπληκτος. Αν και οι οικοδεσπότες του τουρνουά παίζουν πάντα αυτοπεποίθηση. Όμως η Ρωσία εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο, έδειξε πως μια ομάδα ενωμένη με ένα στόχο, χωρίς τα αστέρια στη σύνθεση, μπορεί να πάει μακριά. Ο Μαουρίσιο και εγώ ήμασταν άρρωστοι για τη Ρωσία

-Τέλος, ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ; Θα αλλάξεις και του χρόνου ομάδα;

– Για τώρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στην φάση των ομίλων του Champions League. Εκεί μπορεί να σε δει ολόκληρη την Ευρώπη. Έχω συμβόλαιο για πέντε χρόνια και δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο όταν πηγαίνω σε άλλο σύλλογο. Ίσως θα αλλάξω ομάδα σε ένα χρόνο και ίσως θα μείνω στον ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια. Εγώ τώρα περιμένω τον πρώτο αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...