Έκτακτη ΓΣ στην ΕΠΟ για την εκλογή τακτικών δικαστών!

Από sdna.gr: Με την συμπλήρωση τριετίας από την πρώτη εκλογή τους, η ΕΠΟ θα κληθεί μέσα στον Αύγουστο να εκλέξει νέα πρόσωπα για τα δικαστικά όργανα ή και να διατηρήσει τα παλιά.
Πηγή: sdna.gr
Έκτακτη ΓΣ στην ΕΠΟ για την εκλογή τακτικών δικαστών!

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση θα οδηγηθεί η ΕΠΟ εντός του Αυγούστου προκειμένου να εκλεγούν από το σώμα τα μέλη των δικαστικών οργάνων και οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων (ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς). Η απόφαση για την διεξαγωγή Γ.Σ. θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 26 Ιουλίου.

Η εκλογή των τακτικών δικαστών προβλέπεται από το νόμο Κοντονή και συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριετίας από την πρώτη εκλογή τους (των δικαστών και εισαγγελέων) που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν ήδη στην ΕΠΟ να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, αφού ο νόμος Κοντονή προβλέπει μόνο μία θητεία χωρίς δικαίωμα ανανέωσης.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της 26ης Ιουλίου θα συζητηθεί (και αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα της Super League) για παράταση στην προθεσμία υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος έως τις 7 Αυγούστου, αντί για 30 Ιουλίου όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

Διαβάστε ακόμη...