Koriopolis: Απορρίφθηκαν ενστάσεις για Κομπότη, Μποροβήλο, Μπάκο

Από sdna.gr: Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε η εφετειακή δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011 και το SDNA ήταν εκεί.
Πηγή: sdna.gr
Koriopolis: Απορρίφθηκαν ενστάσεις για Κομπότη, Μποροβήλο, Μπάκο

Με την υποβολή ενστάσεων από τους συνηγόρους των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό, συνεχίστηκε την Πέμπτη (19/7) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εφετειακή δίκη του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως Koriopolis.

Ενστάσεις αρχικά υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του Γιάννη Κομπότη, του Γιώργου Μποροβήλου και του Δημήτρη Μπάκου, για ακυρότητα του βουλεύματος λόγω μη νόμιμης κλήτευσης.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων και το δικαστήριο εν τέλει τις απέρριψε.

Ένσταση για λογαριασμό 39 προσώπων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα (και μόνο) υπέβαλλε ο δικηγόρος, Κίμωνας Ευαγγελάτος, ζητώντας να παύσει η δίωξή τους λόγω παραγραφής, διότι όταν διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και τιμωρείτο με ανώτερη ποινή 3 μήνες. Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα, επίσης, τέθηκε και για το αν είναι νομικά βάσιμη η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Και αυτό το ζήτημα θα κριθεί στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και η εξέταση των μαρτύρων.

Διαβάστε ακόμη...