Γκουερίνο: «Νιώθω περισσότερος Έλληνας από Βραζιλιάνος»

Από sdna.gr: Με αφορμή τη συμπλήρωση 44 ετών από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο Νέτο Γκουερίνο μίλησε για τα όσα έζησε στον Δικέφαλο, αλλά και τους Λέο Ζαμπά, Πέντρο Ενρίκε και Λέο Μάτος.
Πηγή: sdna.gr
Γκουερίνο: «Νιώθω περισσότερος Έλληνας από Βραζιλιάνος»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το χρονικό της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ: «Πλέον νιώθω περισσότερο Έλληνας από Βραζιλιάνος, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις προς το ελληνικό κράτος. Όσον αφορά τη μεταγραφή μου, ο Σάνον τότε έλειπε σε διακοπές στην Ισπανία. Ο Σάνον αρχικά ήταν αρνητικός, όμως τον προέτρεψε να με παρακολουθήσει ο Αποστολίδης. Τα πήγα πολύ καλά, έβαλα τρία γκολ στην προπόνηση και με είχε αλλάξει δύο φορές παίκτη πάνω μου. Ο Φούλης ο Μαρτινίδης με πήρε στα γραφεία, υπογράψαμε ένα προσύμφωνο και στη συνέχεια έπαιξα ένα φιλικό με την Αναγέννηση Επανωμής σε ξερό γήπεδο. Είχε μπει ένα βυτιοφόρο... για να βρέξει το γήπεδο, εγώ νόμιζα ότι κάπου είχε πιάσει φωτιά... Μετά πήγαμε στην προετοιμασία, όπου και πάλι το γήπεδο ήταν ξερό».

Για το αν δοκιμάστηκε από τον Άρη: «Ήμουν στο ξενοδοχείο και διατηρούμουν μόνος μου σε φόρμα. Ο Κώστας ο Στράντζαλης με είχε πάει σε μία προπόνηση του Άρη με κλειστές πόρτες, όμως ο Καμπάνης δεν είχε τα λεφτά που απαιτούσε η Ατλέτικο Μινέιρο για να με αγοράσει».

Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα και τις στιγμές του στον ΠΑΟΚ: «Είχα αναδειχθεί πρωταθλητής στην Ατλέτικο Μινέιρο, όμως λόγω της εξωγηπεδικής ζωής μου, ο προπονητής άρχισε να με κρατάει εκτός ομάδας είτε να με χρησιμοποιεί ως αλλαγή. Έτσι, αποφάσισα να φύγω. Ήρθα στην Ελλάδα κι έκανα αυτή την καριέρα, καθώς η... γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι παντού η ίδια. Φυσικά το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν η πιο σημαντική μου στιγμή. Εγώ είχα την τάση να παρατηρώ τον αντίπαλό μου στο ζέσταμα, δέκα λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, καθώς εκείνη την εποχή δεν πρόσεχαν οι παίκτες αυτές τις λεπτομέρειες».

Για τους Βραζιλιάνους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο Ζαμπά έφυγε πολύ νωρίς από τη Βραζιλία, οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη γνώμη για τον παίκτη. Πάντως, θα ξέρουν καλύτερα αυτοί που τον πήρανε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει ως στόχο τη διάκριση στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να εκφράσω μία στενοχώρια για το δανεισμό του Ενρίκε, καθώς ο παίκτης έχει κάποια στοιχεία που άλλοι παίκτες δε διαθέτουν. Ο Μάτος, από την πλευρά του, είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Έχει ωριμάσει, έχει εμπειρίες, έχει δέσει με την ομάδα και... τρελαίνεται για την Ελλάδα. Είναι ένα καλό παιδί και πιστεύω ότι θα τελειώσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...