Έχει κι άλλα να κάνει ο ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Είναι πολύ καλό που ο ΠΑΟΚ ξεκινά την νέα περίοδο με τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο βασικό κορμό. Τολμώ να πω, πως αυτά είναι δύο πολύ ουσιαστικά βήματα που δεν είναι εύκολο να τα κάνεις. Ειδικά αυτός ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, που προφανώς διέρχεται το άκρως μεταβατικό στάδιο, να πρέπει να φτιάξει ομάδα και να εγκαταστήσει κλίμα εμπιστοσύνης, ξεκινώντας σχεδόν από το πουθενά.
Πηγή: inpaok.com
Έχει κι άλλα να κάνει ο ΠΑΟΚ

Όσο όμως μας ερεθίζει θετικά αυτή η σημαντική πρόοδος, τόσο μας προβληματίζουν και τα όσα δεν έγιναν. Έχοντας μια καλή βάση δεδομένων πάνω στην οποία μπορούσε να πατήσει για να εκτοξευτεί (κι άλλο) ο ΠΑΟΚ, μας απογοήτευσε με το παραπάνω βήμα που δεν έκανε. Κι όμως ήταν το αυτονόητο και μάλλον εφικτό για να πραγματοποιηθεί, αρκεί να επιδεικνύονταν η ανάλογη σοβαρότητα, η απαραίτητη υπευθυνότητα και η υποχρεωτική επαγγελματική νοοτροπία. Δεν ξέρω αν έγινε ο σχεδιασμός που χρειάζονταν και απλά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ή αν σε μια συνέχεια της ελαφρότητας και της επιρροής του παρελθόντος, βρεθήκαμε μπροστά σε μια θλιβερή επανάληψη της ιστορίας.

Το βέβαιο είναι ότι δεν επιτεύχθηκε κάποιος από τους στόχους, οι οποίοι έγιναν γνωστοί πλέον και επίσημα, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δια στόματος Λουτσέσκου. Παίκτης πρώτης γραμμής στο αριστερό άκρο της άμυνας και σεντερ-φορ  κοντά στον μοναδικό που απέμεινε (Πρίγιοβιτς). Εδώ βάλτε εσείς και παίκτη στο κέντρο και κάντε όποιες σκέψεις και υπολογισμούς θέλετε.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν έγιναν κινήσεις ή δεν υπήρξε κινητικότητα πάνω στην γνωστή ονοματολογία, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος, είναι το αποτέλεσμα κι αυτό δεν το είδαμε. Κι αν για τον άξονα δεν γίνεται συζήτηση , επειδή μπορεί να αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης Βερνμπλουμ ή επειδή είχαμε την επιστροφή Χαρίση, στις άλλες δύο περιπτώσεις, υπήρξε φανερή υστέρηση και τελικά πρόβλημα. Αφού ξεπεράσαμε το σοκ της επανάληψης ή της διατήρησης των κεκτημένων από την κακή  της πλευρά, μένει να ευχηθούμε την δυναμική επιστροφή του ΠΑΟΚ στα ζητήματα που τον απασχολούν. Έτσι για να μετριαστεί η αντίληψη ότι έχει πολλά βήματα να κάνει ακόμη ο ΠΑΟΚ, μέχρι να παγιωθεί η εικόνα του μεγάλου, οργανωμένου, σύγχρονου ευρωπαϊκού κλαμπ.

Σαφώς και τίποτε άλλος εκτός από τα παιχνίδια με την Βασιλεία, δεν πρέπει να απασχολεί τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή. Στο προσκήνιο τουλάχιστον. Στο… παρασκήνιο μπορούν να συνεχίσουν να ψάχνουν οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν όσα λείπουν από την ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...