Στα δικαστήρια για παίκτες ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ, Σπόρτινγκ, ΠΑΟΚ και Πρωτέα

Από sdna.gr: Η τύχη τεσσάρων φετινών μεταγραφών του Ολυμπιακού σε διαφορετικά τμήματα αναμένεται να κριθεί στα δικαστήρια σε μία... σύμπτωση ή κοινή πρακτική (όπως θέλει ο καθένας να δει το νόμισμα) που δεν έχει προηγούμενο.
Πηγή: sdna.gr
Στα δικαστήρια για παίκτες ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ, Σπόρτινγκ, ΠΑΟΚ και Πρωτέα

Το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό ως σύλλογο αποδεικνύεται συνολικά... περιπετειώδες. Τα τμήματα του συλλόγου έχουν προχωρήσει ήδη σε μεγάλο αριθμό μεταγραφών εν όψει της νέας σεζόν σ' όλα τα αθλήματα, αλλά δεν είναι βέβαιο για κάποιες εξ αυτών πως θα έχουν την θετική έκβαση που όλοι περίμεναν.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν τον πρωταγωνιστή και τον κοινό παρονομαστή που ενώνει τέσσερις περιπτώσεις μεταγραφών, η τύχη των οποίων θα κριθεί εν τέλει στα δικαστήρια.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα φτάσουν στα δικαστήρια για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με το περίφημο... διπλό συμβόλαιο που φέρεται να έχει υπογράψει στην «Ένωση» και ακόμη δεν είναι βέβαιο αν ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να κάνει άμεσα επίσημο ντεμπούτο με την ομάδα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως την Δευτέρα (16/7) θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ η προσφυγή που έχει καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε βάρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Την ίδια στιγμή όμως ντόρος έχει προκληθεί και για μία ακόμη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και συγκεκριμένα αυτή του Ντάνιελ Ποντένσε. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει ήδη προσφύγει στη FIFA προκειμένου να «μπλοκάρει» την μεταγραφή προσπαθώντας να αποδείξει πως υπήρχε συμφωνία Ολυμπιακού και παίκτη χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Και στο γυναικείο μπάσκετ πάντως υπάρχουν «σύννεφα» αναφορικά με δύο μεταγραφές των «ερυθρολεύκων». Συγκεκριμένα, στα δικαστήρια αναμένεται να κριθεί και η οριστική έκβαση της απόκτησης των Άννα Νίκη Σταμολάμπρου και Πηνελόπη Παυλοπούλου με ΠΑΟΚ και Πρωτέα Βούλας αντίστοιχα να αποτελούν την... αντίπερα όχθη.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως πριν φύγουν για τις ΗΠΑ και τα κολέγια που αγωνίστηκαν, οι δύο παίκτριες άνηκαν στις προαναφερθείσες ομάδες. Ο κανονισμός αναφέρει πως, αν μία παίκτρια φύγει για κολέγιο και επιστρέψει στη χώρα της μετά από τρία χρόνια, τότε υποχρεούται να παίξει στο σωματείο που άνηκε. Η ΕΟΚ έχει ορίσει δικάσιμο γι' αυτή την υπόθεση.

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο καθώς σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις μεταγραφών θα πρέπει να περιμένει την τελική ετυμηγορία της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη...