Σίλντενφελντ: «Εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟΚ»

Ο διεθνής Κροάτης στόπερ της Ανόρθωσης, με θητεία και σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, Γκόρντον Σίλντενφελντ, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την ξέφρενη πορεία της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του μέχρι τον μεγάλο τελικό, αλλά και για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία.
Πηγή: arenafm.gr
Σίλντενφελντ: «Εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟΚ»

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την πορεία της Κροατίας: «Είναι φανταστικό για το κροατικό ποδόσφαιρο και μεγάλη τιμή η συμμετοχή στον τελικό του Μουντιάλ. Την προηγούμενη οχταετία, όταν έπαιζα κι εγώ στην Εθνική Κροτίας, είχαμε καταπληκτικούς παίκτες που αγωνίζονταν σε μεγάλα κλαμπ, αλλά πάντα κάτι γίνονταν και χάναμε από κατώτερες ομάδες. Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι διαχειρίστηκε ιδανικά τα μαθήματα και την εμπειρία των λαθών του παρελθόντος. Έδειξε χαρακτήρα και δικαιούνταν απόλυτα όσα πέτυχε».

Για τον τελικό: «Δεν μ' ενδιαφέρει το σκορ. Ελπίζω μόνο να κερδίσουμε και να γραφτεί η Εθνική Κροτίας στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Γαλλία έχει εμπειρία και ποιότητα, αλλά όλα είναι ανοιχτά».

Για τους MVP: «Ο Μόντριτς και ο Ράκιτις, αλλά αν διάλεγα οπωσδήποτε έναν, θα έλεγα τον Μόντριτς».

Για το πώς περιμένει η Κροατία τον τελικό: «Όλη η χώρα είναι... στο πόδι. Μετά την πρόκριση στον τελικό επικράτησε χάος. Εάν πάρει η Κροατία το παγκόσμιο κύπελλο την Δευτέρα θα είναι κλειστά όλα, κάτι σαν Εθνική εορτή, για να γιορτάσει ο κόσμος. Ανεξάρτητα από τον αποτέλεσμα, πάντως, ο λαός της Κροτίας θα υποδεχτεί τους παίκτες σαν ήρωες, γιατί πέτυχαν, ήδη, την μεγαλύτερη επιτυχία του Κροατικού αθλητισμού».

Για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία: «Αναμετρούνται δύο μεγάλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πέρυσι ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Θα περάσει δύσκολα στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια η Βασιλεία. Ως πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ελπίζω και εύχομαι να προκριθεί ο ΠΑΟΚ».

Ακούστε την συνέντευξη:

 

Διαβάστε ακόμη...