«Ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε»

Ο Χρήστος Καρυπίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το πώς «βλέπει» τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς, τα ευρωπαϊκά ματς με την Βασιλεία αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του: «Η διάθεση παραμένει ίδια, παρά την ηλικία μου και θα προσπαθήσω να βρω μια ομάδα να παίξω γιατί μπορώ να προσφέρω για τουλάχιστον έναν χρόνο. Μεγαλώνοντας μετράς χρονιά με τη χρονιά: αν βλέπεις ότι το σώμα σου δεν αντέχει, νομίζω πρέπει να σταματήσεις.
Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο: το Α και το Ω είναι να είσαι καλός αθλητής, να προσέχεις τη ζωής σου, τη διατροφή σου, ειδικά όταν φτάνεις στη δύση της καριέρας του, για να μπορείς να έχεις μεγάλη διάρκεια σαν ποδοσφαιριστής. Πρέπει να έχεις διάρκεια, να προσέχεις τον εαυτό σου, για να πάρεις κάτι στο τέλος».

Για το πώς βλέπει το νέο πρωτάθλημα: «Θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Ένας λόγος είναι ότι ανεβαίνουν δύο ιστορικές ομάδες, που έχουν τον κόσμο τους και θα δώσουν άλλη πνοή. Θα είναι δύο ομάδες πολύ ανταγωνιστικές που σε συνδυασμό με Ατρόμητο και Αστέρα, θα έχουμε για μία ακόμα χρονιά ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό όπως ήταν το περσινό».

Για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα: «Ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει ένα αβαντάζ στο ότι έχει κρατήσει τον κορμό του και χρειάζεται λίγες προσθήκες. Ο Ολυμπιακός φτιάχνει μια καινούρια ομάδα και θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Από την ΑΕΚ έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, αλλά θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί εξίσου δυνατή».

Για τον ΠΑΟΚ: «Είναι νωρίς να πούμε ακόμα κάποια πράγματα. Θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και εύχομαι και η νέα χρονιά να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε».

Για το αν μπορεί να πάρει φέτος το πρωτάθλημα: «Μπορεί να το πετύχει, το έδειξε και πέρυσι μέσα στο γήπεδο. Καθρέφτης όλων μας είναι το γήπεδο και σε αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς».

Για τα ματς με την Βασιλεία: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι η Βασιλεία είναι αναλώσιμος αντίπαλος. Έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι ο ρυθμός που θα έχουν οι ομάδες και σίγουρα ο ρυθμός δεν θα είναι αυτός που περιμένουν οι προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να περάσει και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στα προκριματικά».

Για το αν θα είναι δύο ισορροπημένα ματς και τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΙΚ θα πρέπει να πάρει ένα καθαρό σκορ στην έδρα του, να μην δεχτεί γκολ, γιατί τότε θα είναι πιο εύκολο το έργο του. Και στο εκτός έδρας να κληθεί να υπερασπιστεί, αλλά και να κερδίσει. Θεωρώ ότι θα καταφέρει μέσα στην Τούμπα με τον κόσμο του να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να κάνει πιο εύκολο το έργο του».

Για τους Αστέρα και Ατρόμητο: «Θεωρώ ότι ο Ατρόμητος είναι δύο πολύ καλές ομάδες, που έχουν κρατήσει τον κορμό και θα είναι εξίσου ανταγωνιστικές και του χρόνου. Υπάρχει και η Ξάνθη που παρουσιάζεται δυνατή, αλλά ειδικά ο Ατρόμητος θα είναι εξίσου δυνατός όπως και πέρυσι».

 

Διαβάστε ακόμη...