Ελ Καντουρί: "Μπορούμε την έκπληξη"

Ο άσος του ΠΑΟΚ μίλησε στο novasports.gr για την προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ, τα ματς με Βασιλεία αλλά και την ελπίδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: novasports.gr
Ελ Καντουρί: "Μπορούμε την έκπληξη"

Πιο συγκεκριμένα ο Ελ Καντουρί μίλησε για:

Την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας:

"Νιώθω καλά, δουλεύω σκληρά στην προετοιμασία, δούλεψα και πριν το καλοκαίρι, καθώς έπρεπε να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να δουλέψω λίγο ακόμα. Νιώθω καλά, το πόδι μου πονάει λίγο ακόμα, καθώς όλοι δουλεόυμε πολύ σκληρά, αλλά σε γενικές γαμμές είμαι καλά.

Όταν έρχεσαι σε μια καινούρια ομάδα είναι καλύτερα να κάνεις προετοιμασία από την αρχή, πέρσι δεν τα κατάφερα, βρισκόμουν σε προετοιμασία με την Έμπολι γνωρίζοντας ότι θα φύγω ψυχολογικά δεν ήταν το ίδιο, αλλά τώρα βρίσκομαι εδώ και δουλεύω σκληρά με την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο. Πάντα είναι ωραίο να ξεκινάς μια προετοιμασία.

Το πιο σημαντικό είναι να μπούμε με την ίδια νοοτροπία με την περσινή σεζόν. Έχουν γίνει αλλαγές στο ρόστερ, αλλά αν κρατήσουμε την ίδια νοοτροπία μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Μέσα σε αυτές τις δύο τρεις εβδομάδες η ομάδα βλετιώνεται, οι νέοι προσαρμόζονται και το συναίσθημα είναι θετικό."

Τη δική του κατάσταση:

"Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη όπως τα τελευταία δύο χρόνια. Ήμουν στη Νάπολι όπου δεν έπαιξα αρκετά, πήγα στην Έμπολι όπου πήρα χρόνο συμμετοχής, όμως υποβιβαστήκαμε στη Serie B. Ύστερα είχα τους τραυματισμούς οπότε αυτή τη σεζόν θέλω να τα καταφέρω και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ που επένδυσε σε μένα και ναι ίσως όντως να είμαι μια νέα μεταγραφή, ένας νέος παίκτης στο σύλλογο."

Για το αν τον ενδιαφέρει το σκοράρισμα:

"Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να σημειώνεις γκολ, είναι μια αναγνώριση, μια αποδοχή. Το σημαντικό όμως είναι να παίζεις καλά για να κερδίζει η ομάδα ακόμα κι αν δεν σκοράρεις. Προσδοκία μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Αν κάνω σωστά τη δουλειά μου τα γκολ θα έρθουν αυτόματα."

Για το αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ:

"Νιώθω καλά στον ΠΑΟΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί. Δε μπορώ να πω πως θα μείνω 100%, αλλά τώρα είμαι εδώ, αισθάνομαι καλά και θέλω να δείξω στους ανθρώπους της ομάδας στους φιλάθλους, στον προπονητή και στον πρόεδρο τις ικανότητές μου. Οπότε το μυαλό μου είναι αφοσιωμένο στον ΠΑΟΚ."

Για τα ματς με τη Βασιλεία:

"Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα πιο σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι η Βασιλεία είναι καλή ομάδα, παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Champions League, είναι έμπειρη ομάδα, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε 100% έτοιμοι για αυτό τον αγώνα. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, γνωρίζουμε όμως ότι μπορούμε να πετύχουμε. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε τότε μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη.

Είναι το φαβορί καθώς διαθέτει την εμπειρία στο Champions League, αν όμως παίξουμε όπως μπορούμε τότε νομίζω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους αγώνες. Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη για τους φιλάθλους μας καθώς δε μπορούσαν να υποστηρίξουν στην Τούμπα από την αρχή του πρωταθλήματος."

Για το στόχο της κατάκτησης του τίτλου:

"Προσπαθούσαμε να φέρουμε το πρωτάθλημα στην πόλη, έχει περάσει καιρός από τοτελευταίο πρωτάθλημα.Αν ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση θα κάνουμε πολύ κόσμο χαρούμενο, θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το στόχο μας."

Διαβάστε ακόμη...