Ισραήλ-Τσεχία καλούν ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Basketball Champions Legaue, μετά την κλήρωση στην Γενέυη στο «Σπίτι του Μπάσκετ».
Πηγή: inpaok.com
Ισραήλ-Τσεχία καλούν ΠΑΟΚ

Μεταξύ των οκτώ ομάδων του ομίλου είναι η Χάποελ Χολόν (Ισραήλ) και η Οπάβα (Τσεχία).

Χάποελ Χολόν

Η ομάδα από το Ισραήλ ιδρύθηκε το 1947, όμως τα τελευταία 10 χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία της. Το 2008 κατέκτησε το μοναδικό της πρωτάθλημα, ενώ το 2009 και φέτος (2018) τα δύο της κύπελλα.

Εκτός από την κατάκτηση του κυπέλλου,η Χάποελ πέρυσι έφτασε και μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου ηττήθηκε από την Μακάμπι Τελ αβίβ.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή της παρουσία, συμμετείχε το 2012-13 στο EuroChallenge, ενώ η δεύτερη της παρουσία στην Ευρώπη ήταν πέρυσι στο Basketball Champions League.

Οπάβα

Η τσεχική ομάδα ιδρύθηκε το 1945 και έχει έδρα το «Opava Hall», χωρητικότητας 3.006 θεατών, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για το διπλό.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, έχασε όμως από τη Νίμπουρκ, η οποίος επίσης εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Basketball Champions League.

H Oπάβα δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και έχει ως στόχο να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση, γι΄αυτό βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης με Αμερικανούς, παρά το γεγονός πως την περσινή χρονιά στηρίχθηκε σε γηγενείς παίκτες.

Η ομώνυμη πόλη στην οποία εδρεύει απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Πράγα.

Διαβάστε ακόμη...