Κανένα… πάρτι, όσο υπάρχει ακόμα αυτός!

Από inpaok.com: Η ανακοίνωση των νέων πινάκων διαιτησίας από την ΚΕΔ συνοδεύτηκε από ένα αίσθημα βαθιάς ανακούφισης από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά και από όσους επιθυμούσαν την "κάθαρση" στο συγκεκριμένο τομέα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: inpaok.com
Κανένα… πάρτι, όσο υπάρχει ακόμα αυτός!

Η καρατόμηση ονομάτων που προκάλεσαν και σήκωσαν... θύελλα αντιδράσεων με τις αποφάσεις τους, ενίσχυσαν το περί δικαίου αίσθημα, αλλά άφησαν και ένα μεγάλο κενό.

Περιπτώσεις όπως οι Αρετόπουλος, Καλογερόπουλος, Στυλιάρας, Μάνταλος, Βάτσιος, Ποντίκης, Τουμπακάρης, Γεωργακόπουλος, δε θα... παίξουν ξανά με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μας. Η -έστω προσωρινή- παραμονή όμως ενός και μόνο ονόματος, χαλάει το όποιο... πάρτι ικανοποίησης μπορεί να στηθεί για τη νέα μέρα της ελληνικής διαιτησίας. Επτά γράμματα, τόνοι αηδίας: Κομίνης.

Δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να "πανηγυρίσω" ότι αφήνουμε πίσω τις "μαύρες σελίδες", όσο υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ξαναδούμε αυτόν τον άνθρωπο -που τίναξε ένα πρωτάθλημα στον αέρα και στέρησε έναν τίτλο από τον ΠΑΟΚ- με τη σφυρίχτρα στο στόμα σε κάποιο γήπεδο της Super League. Το σαθρό σκεπτικό που διέρρευσε, το οποίο λέει πως ο Περέιρα έκρινε ότι στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο βοηθός Ποντίκης και ο 4ος Στυλιάρας πήραν στο λαιμό τους τον Κομίνη, δεν μπορεί να σταθεί ούτε σε... παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Αυτός ήταν που είπε -αποδεδειγμένα- ψέματα για τις αποφάσεις του, έγραψε ψέματα στο φύλλο αγώνα και "κρυβόταν" βδομάδες ολόκληρες για να μη δώσει τη δική του κατάθεση στην εκδίκαση της υπόθεσης και παραδεχτεί ότι είχε δώσει εντολή σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ξαναβγούν στο γήπεδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κανένα εξιλαστήριο θύμα δεν μπορεί να τον σώσει και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ελαφρύνει τη θέση του ή να τον αθωώσει.

Και μόνο το άκουσμα του επιθέτου του προκαλεί αναταραχή, σε μια απόφαση που -είναι προφανές- ότι έγινε για άλλους λόγους. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η παρουσία του τη νέα σεζόν θα είναι διακοσμητική (αναφορικά με τα ντέρμπι και τους διεθνείς αγώνες), αλλά όσο βρίσκεται εκεί ξυπνά μνήμες, εντάσεις και αντιδράσεις. Άλλωστε, εφόσον καρατομήθηκαν οι δυο άλλοι υπεύθυνοι της ακύρωσης του γκολ του Βαρέλα (και αναγνωρίστηκε ουσιαστικά η "κλοπή" της Τούμπας), η διαγραφή του Κομίνη θα έπρεπε να είναι αυτόματη.

Προβλημάτισε αλλά...

Η συμπλήρωση της πρώτης φάσης των φιλικών του ΠΑΟΚ περιείχε όλα όσα θα περίμενε κανείς. Ενθουσιασμός για κάποια στοιχεία, προβληματισμός για κάποια άλλα. Αλίμονο αν ήταν όλα ρόδινα από τώρα. Με την ενίσχυση που αναμένεται και τη σωστή κατανομή και πορεία της προετοιμασίας, ο Δικέφαλος θα είναι έτοιμος όταν πρέπει.

Διαβάστε ακόμη...