Ολική ρήξη Δικεφάλων

Από forza: Το παρασκήνιο γύρω από την εκλογή προέδρου στη Λίγκα, έρχεται να επιβεβαιώσει οριστικά πως το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν ξεκινάει εντελώς διαφορετικό.
Πηγή: forza
Ολική ρήξη Δικεφάλων

Όχι από τις... επαναστατικές προτάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά κυρίως επειδή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφτασαν στην οριστική και ανοιχτή πια ρήξη!

Κατά πάσα πιθανότητα η ψηφοφορία της Δευτέρας θα έχει δύο υποψήφιους, τον προτεινόμενο από τον Ολυμπιακό, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και μάλλον τον Πέτρο Καϊμακάμη από την ΑΕΚ. Παρότι ο Μάκης Γκαγκάτσης συγκέντρωνε την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της Λίγκας, αποφασίστηκε να μην κατέβει (άρα να μην αναλάβει ο ΠΑΟΚ την ευθύνη διακυβέρνησης) ως υποψήφιος. Η ένδεια στελεχών στο επίπεδο του Γκαγκάτση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι αυξημένες απαιτήσεις πρωταθλητισμού, οδήγησαν τον Ιβάν Σαββίδη να μη θελήσει να διαταράξει τις εσωτερικές ισορροπίες στη διοίκηση της ομάδας του.

Η ΑΕΚ κάνει τη δική της προσπάθεια να κατεβάσει υποψήφιο, υπολογίζοντας -πιθανόν- έστω στην ανοχή του ΠΑΟΚ, με τον Πέτρο Καϊμακάμη να είναι εκείνος που ακούγεται περισσότερο και χωρίς ακόμη η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας να έχει αποφασίσει οριστικά την απόσυρση αυτού του ενδεχομένου τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Οι συσχετισμοί χωρίς τον ΠΑΟΚ είναι αμφίβολο αν της βγαίνουν και ο Μελισσανίδης δεν θα κατέβαζε υποψήφιο για να χάσει σίγουρα, ειδικά αφού πλέον βασίζεται τόσο πολύ στο αφήγημα της παρασκηνιακής του δύναμης.

Ένας επιπλέον λόγος που θα τολμούσε να υποδείξει υποψήφιο, θα ήταν για να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να βγει ανοιχτά απέναντί του και να στηρίξει τον υποψήφιο του Ολυμπιακού. Ακόμη και αυτό θα μπορούσε να λογιστεί ως όπλο για να διατηρήσει τη συσπείρωση στον σύλλογό του, ειδικά τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα δείχνει σημάδια αποσύνθεσης με τις αποχωρήσεις να είναι καθημερινές.

Όμως, για πρώτη φορά, στον ΠΑΟΚ δεν δείχνουν ενοχικότητα για τις επιλογές τους. Και η επιλογή τους είναι η οριστική ρήξη με τον ασφαλέστερο εχθρό, τον ευεργετηθέντα!

Η ΑΕΚ που κέρδισε Κύπελλο το 2016 με τη θυσία του ΠΑΟΚ, που συμμετέχει σχεδόν ισοδύναμα στη διοίκηση της ΕΠΟ, επειδή ο ΠΑΟΚ βοήθησε να ανατραπούν οι διοικήσεις σε Ενώσεις της... μισής Ελλάδας, που χρησιμοποίησε την ομπρέλα Κοντονή, που ο ΠΑΟΚ στήριξε στις πρώτες του άγουρες παρεμβάσεις, που χαμογελούσε ανυπόμονα έξω από τις δικαστικές αίθουσες του τσίρκου Αρετόπουλου, που βιαζόταν να επικυρώσει την περυσινή βαθμολογία, παρότι η υπόθεση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς ήταν ακόμη ανοιχτή, αυτή η ΑΕΚ δεν έχει κανένα ηθικό ανάστημα να κουνήσει το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ, που την αφήνει να ξεγυμνώσει την παρασκηνιακή της αδυναμία.

Στον ΠΑΟΚ λένε ότι η μόνη θέση στην ψηφοφορία της Δευτέρας θα είναι η οριστική ρήξη με τους καιροσκόπους, πρώην συμμάχους, ανεξάρτητα αν με αυτή τους τη στάση επωφεληθεί ο υποψήφιος του Ολυμπιακού.

Εφόσον με την ρήξη αυτή στο ποδόσφαιρο σχηματίζονται τρεις πόλοι (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία θα χρειάζεται δυο από τους τρεις για να τελεσφορήσει. Ακόμη και μια νέα εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ, που αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται πιο πιθανή από ποτέ και τον ΠΑΟΚ τον πιο ισχυρό (και με διαφορά) στους συσχετισμούς και σχεδόν... αυτοδύναμο.

Διαβάστε ακόμη...