«Έτοιμος για το άλμα στην καριέρα του ο Λέο Ζαμπά»

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Φάμπιο Φράντσα ακτινογραφεί στο SDNA τον Λέο Ζαμπά: Ποια θέση του ταιριάζει; Ποιο είναι το όπλο του; Που χρειάζεται δουλειά; ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Γιάννης Σαπουντζάκης.
Πηγή: sdna.gr
«Έτοιμος για το άλμα στην καριέρα του ο Λέο Ζαμπά»

Ο Λέο Ζαμπά αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για την τρέχουσα περίοδο και ήδη βρίσκεται στην Ολλανδία όπου και πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου του Βορρά. Ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα με πολλές προσδοκίες καθώς μετράει στο βιογραφικό του εξαιρετική πορεία με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας.

Το SDNA συνάντησε στο Κέντρο Τύπου του γηπέδου της Αγίας Πετρούπολης τον Φάμπιο Φράντσα που εργάζεται για το βραζιλιάνικο ραδιόφωνο και καλύπτει την προσπάθεια της Εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας. Μαζί του, επιδιώξαμε, να ακτινογραφήσουμε τον συμπατριώτη του και νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Λέο Ζαμπά.


«Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την τεχνική του»

Ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ ξεκίνησε μιλώντας για την ξεχωριστή ταχύτητα που διαθέτει αλλά και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, ενώ αναφέρθηκε και στην θέση που του ταιριάζει καλύτερα. «Είναι πραγματικά πολύ γρήγορος και έχει εξαιρετική τεχνική. Πιστεύω πως θα εντυπωσιαστείτε με την ταχύτητά του. Μπορεί να διεισδύσει πολύ καλά στην αντίπαλη άμυνα και είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Αυτά είναι και τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Με βάση αυτά θα έλεγα πως του ταιριάζει καλύτερα να αγωνίζεται στα «φτερά» αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης».

Μάλιστα, μίλησε με κολακευτικά σχόλια και για τον χαρακτήρα του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Στα θετικά του στοιχεία μπορεί να συμπεριληφθεί και ο χαρακτήρας του. Είναι καλό και ήρεμο παιδί που ποτέ δεν προκαλεί προβλήματα μέσα στην ομάδα».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα που χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο για να ολοκληρωθεί ως ποδοσφαιριστής, ο Φάμπιο Φράντσα σχολίασε ότι «Αν έπρεπε να βρω μία αδυναμία του, τότε αυτή θα ήταν τα τελειώματά του. Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να μπορέσει να βελτιώσει την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Επίσης έχει μεν φυσική δύναμη όμως πρέπει να δουλέψει ακόμη στο κορμί του. Αλλά είναι ακόμα νέος και έχει όρεξη να δουλέψει οπότε είμαι βέβαιος πως αν συνεχίσει έτσι θα τα καταφέρει και σε αυτά τα κομμάτια».

«Μπορεί να σταθεί σε ένα κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ»


Φυσικά, το ερώτημα που γεννάται είναι αν μπορεί να σταθεί στο ψηλό επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο να μοιάζει σίγουρος για τον συμπατριώτη του. «Πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί πολύ σε ένα καλό ευρωπαϊκό κλαμπ όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Στην Γκρόζνι απέδειξε πως είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω και πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί».

Βεβαίως, αναφορά έγινε και στις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Κ20 της χώρας του. «Με την Κ20 είχε πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και αυτό τον βοήθησε αρκετά να ωριμάσει. Έπαιξε ως αλλαγή σε αρκετά παιχνίδια στο περσινό Σουνταμερικάνο για τις Κ20 και άφησε θετικές εντυπώσεις. Βέβαια το να παίξει στην ανδρική ομάδα είναι σίγουρα πάρα πολύ δύσκολο. Βλέπετε, η Εθνική ανδρών έχει ένα πολύ πλήρες ρόστερ και σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί ακόμα που ακολουθούν».

Διαβάστε ακόμη...