«Δικαιολογημένα με είχαν ξεγραμμένο, δικαίωση η Εθνική»

Από sdna.gr:Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε την αυτοκριτική του στο SDNA, αναφέρθηκε στην προσωπική δικαίωσή του με την κλήση στην Εθνική ομάδα και θέτει τους επόμενους στόχους του!
Πηγή: sdna.gr
«Δικαιολογημένα με είχαν ξεγραμμένο, δικαίωση η Εθνική»

Στις κλήσεις για το τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών του World Cup 2019 ο Θανάσης Σκουρτόπουλος φρόντισε να δώσει ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν είχαν κληθεί ξανά στο παρελθόν. Με δεδομένο πως αρκετοί παίκτες απουσίαζαν, ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριέλαβε στο «γαλανόλευκο» προσκλητήριο και έναν από τους παίκτες που ξεχώρισαν φέτος σε συλλογικό επίπεδο.

Και αυτός, φυσικά, είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος, που μαζί με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη και τον Δημήτρη Κατσίβελη εκπροσωπούν τον ΠΑΟΚ στο τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών του World Cup 2019. Κι αν για τον αρχηγό του «δικεφάλου», αλλά και για τον 26χρονο γκαρντ η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη, για τον 25χρονο φόργουορντ από την Κέρκυρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο άσος του ΠΑΟΚ πήρε το... βάπτισμα του πυρός στην «επίσημη αγαπημένη» και ετοιμάζεται για τις πρώτες συμμετοχές του με την Εθνική ομάδα. Και όλα αυτά έπειτα από μια σεζόν στην οποία αποτέλεσε πολύτιμο... γρανάζι στη «μηχανή» του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον ΠΑΟΚ, συμβάλλοντας στην κατάκτηση της τρίτης θέσης της τελικής κατάταξης.

Δεν παρέλειψε, όμως, να κάνει και αυτοκριτική, μιλώντας στο SDNA. Κι αυτό γιατί στάθηκε στην κριτική που του ασκήθηκε στο παρελθόν, εξήγησε τους λόγους της αγωνιστικής ανόδου του την τελευταία διετία, ενώ μιλά και για τις πρώτες ώρες του ως μέλος της Εθνικής ομάδας των Ανδρών!

Στην αρχή της κουβέντας ο εκρηκτικός φόργουορντ μίλησε για την παρθενική κλήση του στην Εθνική. «Αναμφίβολα, η κλήση στην Εθνική ήταν το... κερασάκι στην τούρτα για μένα σε μια ωραία και μεγάλη σεζόν. Αποτελεί για μένα πολύ μεγάλη τιμή να είμαι στην Εθνική. Θεωρώ πως είναι κάτι που κάθε παίκτης το σκέφτεται από την αρχή της καριέρας του και εμένα προσωπικά με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο».

Ζητήσαμε να βάλει ένα τίτλο στην κλήση του στην «γαλανόλευκη» και χωρίς να το σκεφτεί περαιτέρω είπε πως «σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί μια δικαίωση για την προσπάθεια που κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Αν μπορούσα να βάλω έναν τ΄τλο σε όλο αυτό, τότε θα έλεγα πως είναι δικαίωση για μένα».

Έχοντας ολοκληρώσει μια πολύ καλή σεζόν, σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος πως πλέον δίνει τις δικές του απαντήσεις. Μόνο που εκείνος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. «Και η κριτική είναι μέσα στην καριέρα του παίκτη. Και δικαιολογημένα ίσως κάποιοι να με είχαν ξεγραμμένο. Οπότε, όχι δεν θα το έλεγα. Ό,τι κάνω το κάνω για τον εαυτό μου και μόνο, για να παίζω μπάσκετ», ήταν τα λόγια του.

Πέραν της κλήσης όμως, αγωνιστικά δείχνει τους τελευταίους μήνες να έχει βρει τον εαυτό του. Και αυτό έχει εξήγηση. «Από τη στιγμή που ξεπέρασα τους τραυματισμούς μου, την τελευταία διετία, η πορεία μου είναι ανοδική. Στην εξέλιξή μου θα έλεγα πως υπάρχει θετικό πρόσημο μέχρι τώρα, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ».

Ως μέλος της Εθνικής πια, ετοιμάζεται κι αυτός για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Ισραήλ και Εσθονία. Και οι δικοί του στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της Εθνικής. «Στόχος δικός μου είναι να αποτελέσω ένα εργαλείο για τον προπονητή μου σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έρχονται. Όποια στιγμή με χρειαστεί και όποτε μου ζητήσει να παίξω, αλλά και όταν με έχει ανάγκη εγώ θα είμαι εκεί. Φυσικά, έχουμε σαν στόχο να πάρουμε τις νίκες και στα δύο παιχνίδια με Ισραήλ και Εσθονία».

Για το τέλος της κουβέντας ο Χρυσικόπουλος απάντησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο εάν η κλήση αυτή του ανοίγει την όρεξη. «Σίγουρα μου ανοίγει η όρεξη. Άλλωστε, κάθε παίκτης θέλει να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, οπότε είναι τιμή για μένα».

Διαβάστε ακόμη...