Με… 26 λέξεις στο νέο Κανονισμό πέρασαν οι ξένοι διαιτητές! (pic)

Από sdna.gr: Με μια πολύ συνοπτική προσθήκη στον Κανονισμό Διαιτησίας, ο Περέιρα –κατ' απαίτηση FIFA- πέρασε τη διάταξη που του επιτρέπει να ορίζει ξένους διαιτητές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Πηγή: sdna.gr
Με… 26 λέξεις στο νέο Κανονισμό πέρασαν οι ξένοι διαιτητές! (pic)

«Δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες Α' Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ».

Με αυτές τις 26 λέξεις, που προστέθηκαν στο «Κεφάλαιο IV: Ορισμοί» του νέου Κανονισμού Διαιτησίας, η ΚΕΔ και ο Βίτορ Μέλο Περέιρα απέκτησαν «και με το νόμο» το δικαίωμα να ορίζουν αλλοδαπούς διαιτητές στις εγχώριες διοργανώσεις, όπως είχαν πράξει κατ' εξαίρεση και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτό, εξάλλου, αποτελούσε και απαίτηση της FIFA και συμπεριλαμβανόταν και στα 6 σημεία-εντολές προς την ΕΠΟ για να αποφευχθούν πιθανές κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ιδού η διάταξη:

Ο Κανονισμός Διαιτησίας εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με ψήφους 16-1, καθώς μειοψήφησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νίκος Βακάλης, που είχε την άποψη ότι ο ενώ ο Κανονισμός λέει ότι η Ε.Ε. της ΕΠΟ έχει αρμοδιότητες και την ευθύνη επί της ΚΕΔ, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία, αφού αρμόδια είναι η FIFA.

Οι πίνακες των διαιτητών που παρουσίασε ο Περέιρα από την άλλη, εγκρίθηκαν με 14 ψήφους και 3 λευκά, που ανήκαν στους εκπροσώπους της Super League Τάκη Αγραφιώτη και Μάκη Γκαγκάτση (λόγω παραμονής Κομίνη στους πίνακες), καθώς και στο μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαϊδη.

Από εκεί και πέρα, με βάση το νέο Κανονισμό Διαιτησίας θα δημιουργηθεί «Ακαδημία Διαιτησίας», η οποία θα λειτουργεί υπό την αιγίδα και ευθύνη της ΚΕΔ και θα διευθύνεται από μέλος της. Θα έχει την ευθύνη οργάνωσης του «εθνικού κέντρου κατάρτισης», το οποίο θα υλοποιεί το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας και θα έχει την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης των διαιτητών έως το επίπεδο των ΕΠΣ και του προγράμματος καθοδήγησης ταλέντων.

Τέλος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ που ήταν παρών στη συνεδρίαση, έθεσε για πολλοστή φορά και επέμενε για το θέμα με τους απλήρωτους διαιτητές, για να του εξηγήσουν ότι το ξεμπλοκάρισμα των χρημάτων αποτελεί ευθύνη της πολιτείας.

Διαβάστε ακόμη...