Γιάννης Παντακίδης, ο... αλύγιστος αρχηγός του ΠΑΟΚ (pics-vids)

Από sdna: Το SDNA λέει το δικό του... αντίο στον Γιάννη Παντακίδη που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, παρουσιάζοντας τους σημαντικότερους σταθμούς της 11χρονης παρουσίας του στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Γιάννης Παντακίδης, ο... αλύγιστος αρχηγός του ΠΑΟΚ (pics-vids)

Αναμφίβολα, η είδηση για τον Γιάννη Παντακίδη, ταρακούνησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της ομάδας, αποφάσισε μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και το SDNA θυμάται τις καλύτερες του στιγμές με την φανέλα του Δικεφάλου.

Η πρώτη του παρουσία και τα 11 χρόνια στον ΠΑΟΚ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αριστοτέλη Σκύδρας το 2005, ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, έπαιξε σε όλη την καριέρα του στον Δικέφαλο, ωστόσο είχε ένα μικρό... διάλειμμα την περίοδο 2011-12, όταν και φόρεσε την φανέλα της Λαμίας. Συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ βρέθηκε την περίοδο 2006-2011 και 2012 – 2018. Συνολικά, έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες των "ασπρόμαυρων", κατακτώντας το νταμπλ του 2015, τα πρωταθλήματα του 2016 και 2017 και το κύπελλο του 2018.

Όντας αρχηγός του ΠΑΟΚ, σήκωσε το πρώτο νταμπλ!

Αρχηγός του Δικεφάλου και βασικός στο ρόστερ της εποχής του Γιάννη Καλμαζίδη την χρονιά του 2015, κατάφερε να σηκώσει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος του ΠΑΟΚ! Αρχικά τον Μάρτιο του 2015 σε έναν συγκλονιστικό τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Σύρο, ενώ ένα μήνα αργότερα, ήρθε το... κερασάκι στην τούρτα, με την κατάκτηση και του πρωταθλήματος!

Ο Παντακιδης δίνει το... σύνθημα με το τύμπανο στο πρώτο πρωτάθλημα των "ασπρόμαυρων"

Το πρώτο σοκ με τον τραυματισμό του

Η χρονιά του 2015 τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, στη νέα σεζόν και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Παλατάκι και κανένας δεν φανταζόταν τι... παιχνίδι θα έπαιζε η μοίρα στον Γιάννη Παντακίδη.

Και αυτό διότι σε εκείνο το παιχνίδι, ο αρχηγός του Δικεφάλου είχε προσγειωθεί στο πόδι του συμπαίκτη του, Βασίλη Κουρνέτα, με αποτέλεσμα ο τραυματισμός του να είναι σοβαρός, καθώς είχε υποστεί ολική ρήξη συνδέσμων, χάνοντας ουσιαστικά τους επόμενους μήνες, για να επιστρέψει προς τα τέλη της σεζόν και στα τελικά του πρωταθλήματος, κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.

«Χίλιες φορές να χάναμε το ματς»

Χαρακτηριστικές ήταν τότε οι δηλώσεις του Κουρνέτα λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος είχε αναφέρει πως θα ήταν καλύτερα να χάσει εντελώς το ματς ο ΠΑΟΚ, παρά να συμβεί αυτό με τον Γιάννη Παντακίδη.

«Σε μια προσγείωση του πάτησε στο πόδι μου και έπεσε. Είναι από τους τραυματισμούς που συμβαίνουν συνέχεια άθλημα μας , αλλά , δυστυχώς όπως φάνηκε ο τραυματισμός του Γιάννη είναι πιο σοβαρός. Χίλιες φορές να είχαμε χάσει το ματς με τον Εθνικό και να μην τραυματίζονταν ο Παντακίδης. Να του ευχηθούμε όλοι να μην είναι κάτι το σοβαρό και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας γιατί ο Γιάννης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης».

Τα... δάκρυα χαράς και η δήλωση για τον αδικοχαμένο οπαδό του Δικεφάλου

Ο 5ος τελικός της περσινής σεζόν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη έχει ολοκληρωθεί και βρίσκει τον Δικέφαλο πρωταθλητή Ελλάδας μέσα στην έδρα των “ερυθρόλευκων”.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά από την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Παντακίδη να ξεσπά σε κλάματα. Την ώρα που πέφτουν... βροχή τα αντικείμενα κατά των “ασπρόμαυρων”, χρειάστηκε μόλις 12 δευτερόλεπτα για να δώσει το στίγμα για τα όσα νιώθει εκείνη την στιγμή.

Με βουρκωμένα μάτια, σημειώνει στην κάμερα της NOVA: «Δεν υπάρχουν αυτά! Πάνω απ’όλα, το αφιερώνω σε όλο τον λαό του ΠΑΟΚ και στον φίλαθλο του ΠΑΟΚ το Νάσο, που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή. Μια ζωή ΠΑΟΚ!»

Σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, "τραβήχτηκε" και η φωτογραφία που έγινε από τις πιο αγαπημένες για τους φιλάθλους του Δικεφάλου, με τον Παντακίδη να πιάνει τον νεαρό Κωνσταντινίδη και να σηκώνει την γροθά του στον... ουρανό του Ρέντη.

Η θρόμβωση στον ώμο

Αρχές Φεβρουαρίου του 2018 και η τύχη γυρνάει την πλάτη ξανά στον Γιάννη Παντακίδη. Στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό Πειραιώς, ο έμπειρος κεντρικός βλέπει το χέρι του να πρήζεται και εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς του.

Ο Παντακίδης μαζί με την διοίκηση του ΠΑΟΚ κατευθύνεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου το αποτέλεσμα των εξετάσεων δείχνει θρόμβωση στον ώμο.

Αρχικά δίνεται η εκτίμηση πως σε δυο-τρεις μήνες θα επιστρέψει κανονικά στην αγωνιστική δράση, ωστόσο αυτό, δυστυχώς, δεν επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ να ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του.

Υποστολή σημαίας!

Ως αρχηγός του ΠΑΟΚ αλλά και ως άνθρωπος, δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από το τμήμα σε αυτά τα 11 χρόνια παρουσίας του στους “ασπρόμαυρους”, άλλωστε δεν είναι τυχαία αυτή η αγάπη που έχει ο κόσμος του Δικεφάλου για τον ίδιο. Μετά από μεγάλες στιγμές στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, αποφάσισε πως πρέπει να ολοκληρώσει την καριέρα του σαν αθλητής μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Για πάντα θα μείνει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...