Εδώ θα παίξει ο ΠΑΟΚ! (pics)

Από paok24.com: H κλήρωση έφερε τη Βασιλεία στον ευρωπαϊκό δρόμο του ΠΑΟΚ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 ή 25 Ιουλίου και το δεύτερο στη Βασιλεία στις 31 Ιουλίου ή 1 Αυγούστου. Ποια είναι όμως η έδρα της ελβετικής ομάδας;
Πηγή: paok24.com
Εδώ θα παίξει ο ΠΑΟΚ! (pics)

Το Saint Jacob Park (Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ) είναι η έδρα της Βασιλείας. Το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελβετίας, χωρητικότητας 38.512 θέσεων για το ελβετικό πρωτάθλημα και 37.500 για ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι ένα σύγχρονο στάδιο το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1998 και το πρώτο επίσημο παιχνίδι έγινε στις 15 Μαρτίου 2001.

Το συγκεκριμένο στάδιο έχει το δικό του...παρατσούκλι. Οι ντόπιοι το αποκαλούν "Γιόγκελι"("Joggeli"), το οποίο στην τοπική διάλεκτο σημαίνει ..."Ιάκωβος"("Jacob") κι αυτό γιατί πριν την κατασκευή του γηπέδου υπήρχε στην συγκεκριμένη τοποθεσία το χωριό St. Jakob an der Birs.

Μέσα στο γήπεδο (που έχει δικό του σταθμό τρένων) λειτουργούν 32 μαγαζιά σε 3 ορόφους και 2 εστιατόρια, ενώ επίσης έχει το δικό του parking 680 θέσεων στάθμευσης. Η UEFA το έχει βραβεύσει με 4 αστέρια, το ανώτερο δηλαδή που μπορεί να λάβει βάσει μεγέθους!

Κατά τη διάρκεια του Euro 2008, όταν Ελβετία και Αυστρία ήταν οι συνδιοργανώτριες χώρες, πραγματοποιήθηκαν αρκετά παιχνίδια ομίλων στο Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ, δύο προημιτελικοί καθώς επίσης και ο ημιτελικός Γερμανία-Τουρκία(3-2).

Διαβάστε ακόμη...