«Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»

Από arenafm.gr: Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για το Παγκόσμιο κύπελλο, την επόμενη μέρα της Σούπερ Λιγκ και το δικό του μέλλον στην προπονητική.
Πηγή: arenafm.gr
«Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας: «Θεωρώ ότι εκτός της Ρωσίας που έπαιξε με αδύναμη ομάδα στην πρεμιέρα, εξαιρώντας και το παιχνίδι της Ισπανίας με την Πορτογαλία που είδαμε πλούσιο θέαμα, μέχρι τώρα οι ομάδες είναι σφιγμένες. Γενικά βλέπουμε τις ομάδες περισσότερο να λειτουργούν ανασταλτικά, λίγο ρισκάρουν. Είδαμε και την Αργεντινή που δεν μπόρεσε να κερδίσει, την Γαλλία που κέρδισε με τα χίλια ζόρια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε μόνος του κόντρα στην Ισπανία. Όσον αφορά την Αργεντινή, ήταν μπλοκαρισμένη, χωρίς λύσεις. Απέναντι σε ομάδες που παίζουν στο μισό γήπεδο χρειάζεσαι φρεσκάδα, φάσεις. Ο Μέσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει για να πάρει την νίκη η ομάδα του, έχασε μάλιστα και πέναλτι. Πάντως, από το περασμένο Μουντιάλ κιόλας, είδαμε πως έχει κλείσει η ψαλίδα τον μεγάλων ομάδων με τις μικρές. Είναι δύσκολο να πετύχεις γκολ, δεν ανοίγονται οι ομάδες.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όμως θέλουν ρυθμό για να γίνουν καλύτεροι, να βρουν τα πατήματά τους. Παίζοντας σε συλλογικό επίπεδο από ότι σε εθνικό είναι πιο εύκολο. Ναι μεν έχουν την ποιότητα, όμως σε εθνικό επίπεδο όταν δεν είσαι στην καθημερινότητα μαζί με τους συμπαίκτες σου, είναι πολύ δύσκολο να βγουν οι συνεργασίες, ειδικά επιθετικά. Περιμένω να δούμε όλα τα παιχνίδια στον 1ο γύρο για να βγάλω συμπεράσματα. Πάντως, πιστεύω φαβορί θα είναι η Βραζιλία, η Γερμανία, η Κροατία. Φυσικά και η Πορτογαλία έχει σοβαρό ρόλο μετά από αυτή την εμφάνιση που έκανε ο Κριστιάνο. Η Γαλλία και η Αργεντινή δεν με ενθουσίασαν με αυτό που είδα. Το καινούριο που έχω δει στο Μουντιάλ όσον αφορά τους προπονητές, είναι ότι χρησιμοποιούν περισσότερο το 3-4-3, ένας σχηματισμός που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Γενικά πάντως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές».

Για την προσωπική του καριέρα: «Μέχρι τέλος Ιουνίου περιμένω δυο ομάδες από το εξωτερικό, για αυτό δεν έχω κάνει το βήμα εντός συνόρων. Αν δεν τελεσφορήσουν οι δυο αυτές περιπτώσεις θα δούμε τι θα κάνω για να έχω ομάδα του χρόνου. Από την Τουρκία και την Μολδαβία έχω προτάσεις μέχρι στιγμής. Στο εξωτερικό δεν ενδιαφέρομαι να πάω οπουδήποτε. Ανάλογα το επίπεδο και τους στόχους της κάθε ομάδας».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Οι Έλληνες προπονητές πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω, να βγουν στο εξωτερικό. Μακάρι να ανοίξουν τα σύνορά μας και να γίνει κι αυτό, γιατί οι ποδοσφαιριστές μας έχουν κάνει το κάτι παραπάνω και μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους έξω».

Για το περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Μέχρι και τον Φεβρουάριο ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Από τον Φεβρουάριο και μετά όμως κάναμε βήματα πίσω και έμεινε η πικρία στο τέλος. Θεωρώ πως ήταν δυο πολύ καλές ομάδες στην κορυφή, ισοδύναμες. Ο ΠΑΟΚ δικαίως κατέκτησε το κύπελλο, η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τις λεπτομέρειες».

Για το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς και τον ΠΑΟΚ: «Περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, όπως και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός θα χτιστεί ξανά από την αρχή, αλλά θεωρώ πως οι δυο πρώτες ομάδες είναι πιο έτοιμες. Ο Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για την νέα χρονιά, είναι στρωμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ, είναι σε καλό δρόμο μετά από πολλά χρόνια και νομίζω πως θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός του χρόνου».

Διαβάστε ακόμη...