Αυτά προτείνει ο ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Όπως επισημαίνει ο κ. Ναλμπάντης στην επιστολή η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα womensports.gr, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, κυρίως μέσα από τις παραδοσιακές ανδρικές ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν "αγκαλιάσει" και αυτά τα τμήματα.
Πηγή: paok24.com
Αυτά προτείνει ο ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θεωρεί πώς η μορφή με την οποία διεξάγεται η Α' Εθνική σήμερα (12 ομάδες με 4 να υποβιβάζονται) θα πρέπει να διατηρηθεί, αφού δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό.

Όσον αφορά τη Β' Εθνική οι 3 όμιλοι με τη συμμετοχή των 10 ομάδων προμηνύεται συναρπαστική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ναλμπάντης ο οποίος εν συνεχεία αναφέρει τι πρέπει να αλλάξει στη Γ' Εθνική.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του εφόρου του ΠΑΟΚ, στη Γ' Εθνική θα μπορούσαν να συμμετέχουν ομάδες με γεωγραφικά κριτήρια ή οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων της Α' Εθνικής οι οποίες θα στελεχώνονται από νεαρές σε ηλικία παίκτριες.

Αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν να ανέβουν κατηγορία, αλλά δε θα μπορούσαν να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα.

Εάν δεν γίνει το παραπάνω, τότε ο ΠΑΟΚ προτείνει τη δημιουργία πρωταθλήματος Κορασίδων - Νεανίδων, ώστε οι ομάδες της Α' Εθνικής να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη των νεαρών παικτριών τους.

Παράλληλα, ο Δικέφαλος του Βορρά θεωρεί πώς δεν ήταν σωστό το γεγονός ότι φέτος δε διεξήχθη Κύπελλο Ελλάδας με τη συμμετοχή των ομάδων της Α' Εθνικής, αν και η μορφή που είχε φέτος με τη συμμετοχή νεαρών παικτριών λειτούργησε θετικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ναλμπάντη, τρία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και θα πρέπει να διορθωθούν.

1) Η δυσπιστία και η έλλειψη προβολής που υπάρχει για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

2) Η έλλειψη αθλητικών χώρων. Τα περισσότερα γήπεδα είναι σε κακή κατάσταση. Πρόταση του ΠΑΟΚ είναι η ΕΠΟ να πιέσει τις κατά τόπου Ενώσεις, ώστε να μειωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από τις ομάδες της Α' Εθνικής.

3) Οικονομική δυσπραγία των ομάδων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης - διαμονής σε άλλες πόλεις. Ή θα πρέπει τα ποσά αυτά να καλύπτονται προκαταβολικά ή να αυξηθεί η χιλιομετρική αποζημίωση.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, κάτι που θα καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων του πρωταθλήματος, αλλά και παράλληλα θα βάλει το γυναικείο ποδόσφαιρο στα... σπίτια των Ελλήνων, με την τηλεοπτική κάλυψη ενός αγώνα κάθε εβδομάδα από πανελλαδικήςπ

Διαβάστε ακόμη...