«Φτάσαμε σε οριακά σημεία αλλά μέσα στον ΠΑΟΚ έχουμε υπομονή» (audio)

Από paok24.com: Ο Νίκος Σταυρόπουλος σε μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση με τους συντελεστές του ραδιοφωνικού PAOK24 στον Libero 107.4 για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, το σχεδιασμό της επομένης, τις δύσκολες στιγμές και την προοπτική ενός ιδιοκτήτη.
Πηγή: paok24.com
«Φτάσαμε σε οριακά σημεία αλλά μέσα στον ΠΑΟΚ έχουμε υπομονή» (audio)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4:

«Ο καθένας παίρνει το δρόμο του, διαλέγει τη ζωή του, διαλέγει τι θέλει να κάνει, έχει άλλη στάση ζωής. Εμένα μου αρέσει αυτό το πράγμα και αυτό κάνω τόσα πολλά χρόνια. Δυστυχώς δεν μπορώ καθόλου χωρίς μπάσκετ. Είμαι και στο Πανεπιστήμιο Επίκουρος Καθηγητής και κάνω καλαθοσφαίριση κάθε ημέρα, στις ακαδημίες πάλι υποπτεύω παιδιά. Το μπάσκετ μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, με έκανε αυτό που είμαι τώρα, μου έδωσε πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Χρωστάω πράγματα στο μπάσκετ. Έτσι είναι η στάση ζωής μου και για αυτό είμαι κοντά στον χώρο και προσπαθώ να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ, ανθρώπους, προπονητές, παράγοντες, παίκτες και αυτό κάνω».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ή στο τέλος της χρονιάς. Εμείς το έχουμε νόμο και κανόνα στον ΠΑΟΚ ότι προσπαθούμε να μετρήσουμε το τι έχουμε κάνει στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε πλέον αρκετά έμπειροι στα πόστα μας, μπορούμε να διακρίνουμε το σωστό και το λάθος. Απεδείχθη ότι κάναμε σωστά. Η χρονιά μας είναι πετυχημένη, ηθικά είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι, γιατί το να είσαι έναν χρόνο κοντά στην ομάδα και να τρέχεις και να προσπαθείς να δώσεις λύσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ: «Νομίζω πήγαν αρκετά καλά. Είχαμε κορμό από Έλληνες παίκτες τους οποίους του κρατήσαμε, κάποιοι Αμερικάνοι δεν κόλλησαν στην χημεία της ομάδας και κάναμε διορθωτικές κινήσεις, ήρθαν παιδιά που έδεσαν με την φιλοσοφία μας. Πήγαν κατ' ευχήν ειδικά στο β γύρο, βλέποντας και πολύ ωραίο μπάσκετ. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τo θέαμα που προσέφερε η ομάδα. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος αν δεν είσαι πρώτος. Εμείς είμαστε τρίτοι, όλοι λένε ότι είμαστε οι πρώτοι του πρωταθλήματος μετά τους δυο, αυτό προσωπικά δεν με ικανοποιεί. Ξέρουμε τα δεδομένα, θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι, πρώτοι».

Για Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό: «Ξέρουμε τι μας γίνεται. Ξέρουμε, ότι οι δυο ομάδες είναι εύρωστες και δυνατές και προφανώς είναι δύσκολο, παρότι με μικρότερο μπάτζετ τους «χτυπήσαμε» και κάναμε και κάποια νίκη πολύ μεγάλη με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι όμως για την κορυφή και δεν είναι για να παίζει πέμπτος, έκτος και έβδομος, αλλά προφανώς θέλουμε και οικονομική στήριξη διαφορετική».

Για τις δύσκολες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ: «Φτάσαμε σε οριακά σημεία. Αλλά έχουμε μότο την υπομονή, είμαστε έμπειροι, έχουμε αρχές που έχουν να κάνουν με την στήριξη ανθρώπων που εργάζονται για τον ΠΑΟΚ, είτε είναι προπονητές, είτε είναι παίκτες, ξένοι ή Έλληνες, έχουμε υπομονή, τους στηρίζουμε και προσπαθούμε να τους αφήσουμε να δουλέψουν. Εγώ θα ήθελα να έχω ανθρώπους που μου δίνουν την ευχέρεια να δουλέψω και να αξιολογηθεί η δουλειά μου και όχι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα με να διώχνουν. Με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε, δεν σήμαινε ότι τελείωσε η σεζόν για εμάς. Δώσαμε χώρο και χρόνο να κολλήσει η χημεία. Και στο τέλος το πρόσημο είναι θετικό».

Για τον Φιλ Γκος: «Είναι ένα κλειδί, γιατί ο Γκος είναι ένα βαρόμετρο για την ομάδα. Είναι νικητής, leader δεν θέλει να χάνει και εμείς το βλέπαμε στην προπόνηση αυτό, όχι μόνο στα παιχνίδια. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν κομβικό σημείο αλλαγής πλεύσης του ΠΑΟΚ. Να σας πω πως η ηλικία έχει αλλάξει τα δεδομένα, όταν παίζεις 15 λεπτά ποιοτικά, μπορείς να τα στηρίξεις και να παίξεις καλά. Είναι ένας παίκτης που θα θέλαμε να είναι στην ομάδα, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και σημαντικά την ομάδα μας, δεν εξαρτάται μόνο από την εξαιρετική μας σχέση. Είναι το οικονομικό στη μέση. ίσως ψάξει κάτι πιο ακριβό για το εφάπαξ, σήμερα υπάρχει ένα μίτινγκ μεταξύ Μπάνε, Ζουρνατζίδη, του κόουτς και δικό μου για το πώς θα σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά».

Για τον Μαργαρίτη: «Είναι ελεύθερη αγορά. Αν έρθει μια ομάδα και σου δίνει τα διπλάσια θα το σκεφτείς. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Τα παιδιά ξέρουν τις προθέσεις μας, αν τους θέλουμε στην ομάδα. Θα δούμε τα οικονομικά μεγέθη και θα αποφασίσουμε πως θα χτίσουμε τη νέα χρονιά».

Για το ποιος άλλος δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ: «Αν δεν υπάρχει ένας ιδιοκτήτης με συγκεκριμένο μπάτζετ εμείς θα είμαστε στα ίδια επίπεδα, η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη. Υπάρχουν προτάσεις από άλλες ομάδες, με πιο πολλά λεφτά, ο παίκτης είναι επαγγελματίας και κοιτάει το μέλλον του».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Καταρχήν είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια και την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, γιατί η στήριξη του είναι πολύ μεγάλη για εμάς. Μας βοηθάει για να έχουμε μια αξιοπρεπή ομάδα. Αν την έχουμε πάει ένα επίπεδο πάνω, αυτό αξιολογείται από τους άλλους, για εμάς όλες οι κριτικές είναι δεκτές. Οι πιο πολλές ομάδες έχουν ιδιοκτήτη που ανά πάσα στιγμή βάζει λεφτά. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε, έχουμε έναν μέγα χορηγό. Θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι των πρώτων, έτσι θα θέλαμε τον ΠΑΟΚ. Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί».

Για το με πόσα λεφτά θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει τίτλους: «Όταν η ΑΕΚ, έχει ένα μπάτζετ τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και έχει παρουσιάσει όχι και τόσο καλή ομάδα, νομίζω ότι είναι ένα μπάτζετ, που πλέον μπορείς να διεκδικήσεις πολλά πράγματα. Ένα μπάτζετ, τριών-τεσσάρων εκατομμυρίων σε πάει σε άλλα επίπεδα. Με ένα μπάτζετ τέτοιο, θα δημιουργήσεις μια ομάδα που θα είναι πολύ δυνατή και μπορείς να φέρεις τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Έτσι δημιουργείς τις συνθήκες για να κάνει μεγαλύτερες νίκες και κάποια στιγμή να φτάσουμε να είμαστε πρώτοι των πρώτων».

Για το αν μια επιτυχία στην Ευρώπη είναι ανέφικτη: «Είναι εφικτή. Επειδή έχουμε παρακολουθήσει λίγο το Champions League, δεν διαφέρουμε από τις δυναμικότητες των άλλων ομάδων. Είναι εφικτή, αλλά παρόλα αυτά όταν έχεις μπάτζετ τέσσερα εκατομμύρια και πιθανά εσύ να έχει ένα εκατομμύριο, δεν είναι μεγάλες οι διαφορές για να μεγαλώσει το χάσμα των ομάδων και δεν σας κρύβω ότι θα θέλαμε να φτάσουμε στην τετράδα του Champions League. Να δούμε τι μπάτζετ θα έχουμε και πως μπορούμε να κινηθούμε».

Για τον Κόνιαρη: «Φέτος ανήκει σε εμάς. Αν πληρωθεί το μπάι άουτ, θα είναι ένα ποσό πολύ σεβαστό, το οποίο θα μπει στην ομάδα και θα δούμε μετά πως θα χρησιμοποιηθεί. Μακάρι να έχουμε παιδιά, τα οποία θα μπορούμε να πουλήσουμε με μισό εκατομμύριο, για να μπορούμε να έχουμε αυτά τα λεφτά, για να τα ρίξουμε και πάλι στην ομάδα».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν: «Την δημιουργία κορμού Ελλήνων, είμαστε οι πρώτοι που την χαράξαμε εδώ και έξι χρόνια και μας έχουν αντιγράψει όλες οι ομάδες. Πάρτε παράδειγμα τον Προμηθέα, την ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες έχουν αντιγράψει το μοντέλο που κάναμε εμείς. Εμείς είμαστε πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο, γιατί κάναμε έναν κορμό με έμπειρους παίκτες και νέα παιδιά φιλόδοξα, συν τους ξένους και κάναμε μια ομάδα, που πραγματικά έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ. Θα δούμε για του χρόνου ποιοι παίκτες θα μας μείνουν, γιατί μην ξεχνάτε υπάρχει ο Χαραλαμπόπουλος, υπάρχουν παίκτες που δεν μας ανήκουν. Είχα ακούσει κάτι από τον Νίκο Βεζυρτζή όταν ήμουν παίκτης. Είχε πει ότι «εμείς δουλεύουμε το καλοκαίρι και μας βρίζουν τον χειμώνα». Εμείς πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα από τώρα έως τις 20 Αυγούστου, για να μην μας κάνουν κριτική τον χειμώνα».

Διαβάστε ακόμη...