“Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ πήγε πολύ καλά”

Στον Fair Play μίλησε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής και general manager του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πριν από 31 χρόνια αλλά και για την κατάκτηση της τρίτης θέσης από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
“Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ πήγε πολύ καλά”

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά σχολίασε: «Πραγματικά 31 χρόνια πίσω είναι μια ολόκληρη ζωή. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε αυτή την μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας 31 χρόνια πριν. Γιατί πολλές φορές ξεχνάμε. Οι εικόνες που έχω από τότε είναι πραγματικά μοναδικές. Είναι παρά πολλές και απερίγραπτες».
Για τις επιτυχίες της Ελλάδας στο μπάσκετ: «Προστατεύαμε τα ταλέντα που υπήρχαν τότε. Κάναμε αρκετά καλές ακαδημίες στην Ελλάδα. Νομίζω ότι η δομή και η οργάνωση που φτιάξαμε έπαιξε τεράστιο ρολό για να εξελίχθη το μπάσκετ. Και νομίζω ότι το μπάσκετ ταιριάζει περισσότερο στον Έλληνα αθλητή. Επειδή έχει φαντασία, προσπαθεί να ξεχωρίσει, είναι ανταγωνιστικός. Τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν πάντα αυτό που τους αρέσει και όχι αυτό που θέλουν οι γονείς τους να κάνουν. Το παΐδι θα πρέπει να κάνει διαφορετικά αθλήματα και να επιλέξουν τα ίδια. Θέλω να σας πω ότι στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχει παιδιά που είναι μόλις πέντε χρονών. Εκεί παίζουν κάποια παιχνίδια .Αργότερα μέσα από αυτά τα παιχνίδια μαθαίνουν για τις αξίες του μπάσκετ. Και έτσι γίνεται μια γνωριμία με το παιχνίδι. Τα παιδιά θα πρέπει να παίξουν πρώτα για να γίνουν επαγγελματίες μετά. Θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς άγχος και ανταγωνισμό».

Για τον ΠΑΟΚ και την τρίτη θέση: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η χρονιά πήγε πολύ καλά ειδικά προς το τέλος. Δεν περιμέναμε την τρίτη θέση. Θα θέλαμε φυσικά να είμαστε πρώτοι αλλά γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτή την ομάδα είναι η υπομονή. Όταν κάνουμε μια επιλογή είτε για παίκτη είτε για προπονητή την στηρίζουμε. Αυτό μας βοήθησε αρκετά στο παρελθόν. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Σε βάθος χρόνου επιβεβαιωθήκαμε. Ο νέος προπονητής πέρασε αρκετά δύσκολα στην αρχή. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι στον ΠΑΟΚ άμα δεν γνωρίζεις».

Για τους Γκος και Μαργαρίτη: «Εμείς πιθανότατα σήμερα θα κάνουμε μια συνάντηση για να σχεδιάσουμε την επομένη χρονιά. Είναι παιδιά που εμείς θέλουμε να μείνουν στην ομάδα. Δεν ξέρουμε βεβαία τι θα γίνει. Θα μιλήσουμε και με τους δυο. Νομίζω ότι όλοι θέλουν να μείνουν εάν βγάλουμε από την συζήτηση τις οικονομικές απαιτήσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι μια ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αλλά έχουν καλύτερες προτάσεις με καλύτερες οικονομικές απολαβές. Διπλάσιες και τριπλάσιες. Με τον Γκος έχουμε μιλήσει. Είναι 31 χρονών . Κοιτάζει το μέλλον του και είναι φυσικό να θέλει να αμείβεται καλύτερα. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Νομίζω το κλίμα είναι πολύ καλό εδώ».

Για το ταξίδι στην Αμερική: «Θα πάμε στο επόμενο ντραφτ στο Λας Βέγκας. Υπάρχουν παιδιά που μας ενδιαφέρουν. Κάνουμε μια ομαδική δουλεία. Μιλάμε με αρκετούς ανθρώπους και ελπίζω να καταφέρουμε πράγματα τη νέα χρονιά».

Για το παίκτη που θεώρει βαρόμετρο στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θα έλεγα τον Γκος γιατί είναι πραγματικός ηγέτης και έχει την εμπειρία να κρατάει το ηθικό της ομάδας ψηλά και μετά την ήττα».

Διαβάστε ακόμη...