Προς... 16 ομάδες και πλέι οφ/άουτ το νέο πρωτάθλημα

Από sdna.gr: Εγκαταλείπεται όπως φαίνεται το σχέδιο Βασιλειάδη για Superleague 20 ομάδων, με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για πρωτάθλημα των "16" με πλέι οφ και πλέι άουτ.
Πηγή: sdna.gr
Προς... 16 ομάδες και πλέι οφ/άουτ το νέο πρωτάθλημα

Σενάριο ήταν και... πάει. Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη να γίνει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 20 ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα της Superleague και τη σεζόν 2019-20 να μειωθούν στις 12 ή στις 10, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.

Η πρόταση που φέρεται να προκρίνεται τις τελευταίες ώρες είναι εκείνη της διεξαγωγής της Superleague της περιόδου 2018-19 με 16 ομάδες, όπου μάλιστα μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών θα γίνουν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή (από τις θέσεις 1-6), αλλά και πλέι άουτ. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-14, με τους δύο πρώτους να σώζονται και τους υπόλοιπους να υποβιβάζονται, όπως και ο 15ος με τον 16ο της κανονικής διάρκειας.

Έτσι η σεζόν 2019-20 θα ξεκινήσει με 12 ομάδες στη Superleague 1, μαζί με τις δύο που θα έχουν ανέβει από τη Football League, 12 ομάδες στη Superleague 2 που θα τη δημιουργήσουν οι έξι που θα υποβιβαστούν και άλλοι έξι από την FL, ενώ επίσης 12 ομάδες θα έχει και η Football League, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν για την ώρα... σχέδια επί χάρτου, καθώς αποτελούν προτάσεις του υφυπουργού προς τα στελέχη της Superleague (Γκαγκάτσης, Δάρρας) με τα οποία και συναντήθηκε, ώστε να αποφασίσει ο συνεταιρισμός για τον ακριβή τρόπο της αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι εφόσον προχωρήσει οποιοδήποτε μοντέλο αναδιάρθρωσης θα υπάρξει και μία σημαντική επιχορήγηση από πλευράς Πολιτείας μέσω της ΕΡΤ, χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαρίσει το ακριβές ποσό, το οποίο ενδέχεται να φτάνει και τα 70 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...