«Έτσι έγινε η διαχείριση των τεσσάρων τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό ΠΑΟΚ 24 στον LIBERO107.4
Πηγή: paok24.com
«Έτσι έγινε η διαχείριση των τεσσάρων τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ»

Για την εξαιρετική συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και για τους τέσσερις τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, μίλησε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Γιώργος Σκιαθίτης.

Η ανάλυση των τεσσάρων τερματοφυλάκων και η διαχείριση του καθενός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4:

Για τη σχέση του με τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και το πως κύλησε η χρονιά: Συνυπάρχουμε καθημερινά, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή οικογένεια στην μεγάλη του ΠΑΟΚ. Οι τερματοφύλακες είμαστε μια κατηγορία από μόνοι μας. Η θέση από μόνη της δημιουργεί μια μοναχικότητα, μοναδικότητα θα την χαρακτήριζα εγώ. Είμαστε από τον ρόλο μας, οι άνθρωποι που πρέπει να υπηρετήσουν την ομάδα αλλά και να την υπερασπιστούν στην αδύναμη στιγμή της. Οι τερματοφύλακες είναι άνθρωποι συναισθηματικοί, έχει να κάνει με το κομμάτι της υπεράσπισης και της δύναμης που πρέπει να δώσουμε στην ομάδα.

Για τη δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας: Είναι ένα κομμάτι που αφιερώνουμε πολύ χρόνο και μαζί και με τον καθένα ξεχωριστά με τις δικές του ιδιαιτερότητες για να μπορούν να ανταπελέξθουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Για τον Πασχαλάκη: Είναι ένας τερματοφύλακας με πάρα πολλές δυνατότητες σωματικά, με πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον Αλέξανδρο στο γκρουπ, στο σύνολο της ομάδας για να μπορέσει να υπηρετήσει τις ανάγκες της ομάδας σε σχέση με την προετοιμασία, την δημιουργία παιχνιδιού, των μεταβιβάσεων. Στο τεχνικό κομμάτι. Και αυτό γιατί δεν κλήθηκε στις προηγούμενες ομάδες που αγωνιζόταν να είναι τόσο συμμετοχικός με την ομάδα και σαφώς όταν μιλάμε για έναν τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, το κομμάτι της απόλυτης συγκέντρωσης, της προετοιμασίας για το κάθε παιχνίδι ψυχολογικά, είναι βασικό. Όταν έρχεται ο κίνδυνος λίγες φορές, θα πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τον πρώτο καιρό που ήρθε πολλοί αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι είναι 28 στα 29. Με τη συμπεριφορά του, με την ενέργειά του στην καθημερινότητά του, την εμφάνιση και το παρουσιαστικό φαίνεται μικρότερος. Ο Αλέξανδρος είναι ένας τερματοφύλακας με... δίψα 18χρονου. Έχει περάσει πολλά, είναι πολύ καλό παράδειγμα για τον Σιαμπάνη που βρέθηκε από μικρός σε ένα κλίμα ομάδας υψηλών προοπτικών. Τώρα αισθάνεται δικαιωμένος, άξιζε να το ζήσει και εύχομαι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Για τον Ρέι: Με τον Ροντρίγκο υπήρχε διαχείριση από την πρώτη στιγμή που τον περιμέναμε και έπρεπε να τον εντάξουμε σε αγωνιστικό ρυθμό στην ομάδα. Έπαιξε με τον Άγιαξ μετά από δυο ημέρες παρουσίας μαζί μας. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να του δώσουμε περισσότερο χρόνο για να είναι έτοιμος στις επίσημες υποχρεώσεις. Μπήκε χωρίς ανάσα, προερχόταν από σεζόν ενεργή στην Αργεντινή, έκανε συνολικά δύο σεζόν μαζί. Όταν κάθισε στον πάγκο ήταν ένα κομμάτι που έπρεπε να διαχειριστούμε για να τον έχουμε έτοιμο ανά πάσα στιγμή γιατί το βασικό είναι να δημιουργείς κίνητρα. Είναι 100% επαγγελματίας, γνωρίζει καλά τις υποχρεώσεις του, δουλευταράς και ένα από τα καλύτερα παιδιά. Θα ξεκουραστεί και θα επιστρέψει πιο δυνατός.

Για τον Γλύκο: Ήταν πάρα πολύ βαρύς ο τραυματισμός του. Έγινε πολύ καλή δουλειά από το ιατρικό τιμ και το τιμ αποκατάστασης. Ξεκινήσαμε τον Οκτώβρη με στόχο να ετοιμάσουμε τον Παναγιώτη βήμα βήμα για να φτάσει στο 100%. Στις αρχές της χρονιάς ξεκίνησε να μπαίνει και σε αποστολές αλλά δυστυχώς τον επηρέασαν κάποια προβλήματα νευρικής φύσεως στο να μην έρθει τόσο κοντά σε αυτό που ήθελε. Θέλω να πιστεύω πως με το καλό όταν θα ξεκινήσουμε, θα είναι μαζί μας καθώς ακολουθεί ήδη ένα πρόγραμμα...

Για τον Σιαμπάνη: Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μαζί και έπρεπε αυτά τα παιδιά να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ είτε επίσημο είτε φιλικό δημιουργεί καταστάσεις. Ο Μάριος ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, με τον Μάριο έχω ασχοληθεί πολύ στο κομμάτι που αφορά την καθοδήγηση. Είναι ένα παιδί 18 χρονών. Ο Μάριος έζησε την έλευση ενός τερματοφύλακα που λίγο πολύ περίμενε, ήρθε και ο Αλέξανδρος και κατάλαβε πως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και θα πρέπει να ανταπεξέλθει. Βοήθησε τα μέγιστα στην Κ20, ήταν δεύτερος τερματοφύλακας στο θεσμό του Κυπέλλου, έζησε τις δύο χρονιές με τα Κύπελλα. Είναι στοιχεία και παραστάσεις που θα τον βοηθήσουν. Πιστεύω πως θα τον δούμε τα επόμενα χρόνια να κάθεται κάτω από την εστία του ΠΑΟΚ. Με δουλειά, επιμονή, με παράδειγμα τον Αλέξανδρο, να έχει την όρεξη να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και να βρει το ρόλο του...

Διαβάστε ακόμη...