«Με νοιάζει μόνο η ομάδα»

Από sdna.gr: Μπορεί τα μεταγραφικά να βρίσκονται επί τάπητος, ωστόσο, άκρως σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου φαντάζει η εξέλιξη και η βελτίωση της ήδη υπάρχουσας ομάδας, του βασικού κορμού που απαρτίζει τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Με νοιάζει μόνο η ομάδα»

Σε δέκα μέρες τελειώνουν οι διακοπές και ο ΠΑΟΚ μαζεύεται στη Θεσσαλονίκη, για να φύγει στην Ολλανδία στις 22 Ιουνίου για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Στο ρόστερ υπάρχει μόνο μία προσθήκη, του Χατσερίδη, απώλεια δεν υπάρχει, στην ατζέντα υπάρχουν άλλες τουλάχιστο δύο μεταγραφικές κινήσεις.

Τι λέει ο προπονητής για όλα αυτά; Τι λέει για τον ομογενή αμυντικό, τι λέει για τον Βέρνμπλουμ και τον Πούκι; Τι είναι αυτό, που θέλει ενόψει της νέας σεζόν;

Εντοπίσαμε τον Ράζβαν Λουτσέσκου στην πατρίδα του, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, και του κάναμε αυτές τις ερωτήσεις!

Ο Ρουμάνος, ήταν σαφέστατος, μιλώντας στη FORZA...

-O ΠΑΟΚ έχει κάνει την πρώτη του μεταγραφή, από τις λίγες, που έχετε ζητήσει. Tι λέτε για την απόκτηση του Χατσερίδη;

«Είναι αλήθεια πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσια εμπειρία, ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και μάλιστα έχει χαρακτηριστικά, που συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων αμυντικών μας. Με την προσθήκη του Χατσερίδη νομίζω ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει η αμυντική μας γραμμή και πιστεύω ότι ήταν μια μεταγραφή, που προσθέτει στην συνολική ποιότητα της ομάδας».

- Να περιμένουμε σύντομα τις υπόλοιπες μεταγραφές, που χρειάζεται η ομάδα ή δεν βλέπετε τον χρόνο να πιέζει πολύ;

«Αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικές είναι οι μεταγραφές για τον Τύπο και τον κόσμο σε όλον τον κόσμο. Όμως έχω ξαναπεί, πως για μένα σημαντική είναι η συνέχεια ενός γκρουπ. Υπό αυτή την άποψη, επιμένω ως πρώτη προτεραιότητα στην διατήρηση -με τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές- της ομάδας, που δουλέψαμε επιτυχημένα για ένα χρόνο. Αν δείτε σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν ομάδες υψηλότατου επιπέδου, που επενδύουν ακριβώς σε αυτό, στη σταθερότητα και στις ελάχιστες αλλαγές κάθε χρόνο. Και με τον τρόπο αυτό βελτιώνονται, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ομοιογένεια και η κατανόηση».

-Ωστόσο κι εσείς μιλήσατε για την ανάγκη απόκτησης 2-3 ποδοσφαιριστών.

«Ακολουθούμε τους στόχους, που θέσαμε στρατηγικά και σε περιπτώσεις που δεν περιμένεις από τις μεταγραφές να αλλάξουν το αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά να προσθέσουν πράγματα σε ένα ήδη δυνατό και επιτυχημένο γκρουπ, οφείλεις να είσαι υπομονετικός. Δεν έχω ιδιαίτερη ανησυχία για το θέμα, είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να είμαστε έτοιμοι για τους στόχους μας.

Επαναλαμβάνω πως το βασικό μου μέλημα είναι η συνεχής βελτίωση των παικτών που έχω στα χέρια μου και στον ΠΑΟΚ έχω την ευτυχία να έχω ένα εξαιρετικό γκρουπ ποδοσφαιριστών».

- Αν σας ζητούσαμε να θέσετε την πρώτη σας προτεραιότητα στο μεταγραφικό παζάρι, θα ήταν ο Βέρνμπλουμ ή ο Πούκι;

«Δεν θα μιλήσω με ονόματα. Αν έπρεπε να ζητήσω ένα μόνο πράγμα, θα ήταν η διατήρηση αυτούσιας της ομάδας! Ασφαλώς αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε δυο παίκτες, που θα μας βοηθήσουν στον εσωτερικό ανταγωνισμό, θα δέσουν με τους υπόλοιπους, θα προσαρμοστούν και θα προσθέσουν ποιότητα, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι. Πάντα με γνώμονα, όμως, το καλό κλίμα και την ισορροπία στους πραγματικούς πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας!»

Διαβάστε ακόμη...