«Ο ΠΑΟΚ, η δικαίωση και το μέλλον!»

Από inpaok: Λίγες ώρες έχουν περάσει από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με αντίπαλο τον Προμηθέα στην Πάτρα και με την ψυχολογία στα… ύψη μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης, ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK για όλα.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ, η δικαίωση και το μέλλον!»

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ ήταν καταλυτικός στο εκπληκτικό φινάλε της χρονιάς, καθώς με τα καθοριστικά τρίποντα που πέτυχε στη νίκη επί του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» έδωσε την ώθηση στην ομάδα να πραγματοποιήσει ένα τρομερό σερί, την απάλλαξε από την πίεση που υπήρχε μέχρι τότε, ενώ και ο ίδιος από εκείνο το σημείο ήταν διαφορετικός.

Έτσι, ο Ζάρας μίλησε στο INPAOK λίγο πριν τις καλοκαιρινές του διακοπές, για τη μεγάλη και δύσκολη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, για τη δική του παρουσία αλλά και το μέλλον…

Αναλυτικά:

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις πρώτες σκέψεις για μια τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε:

«Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να αντιδράσουμε από τα μέσα περίπου της χρονιάς. Τελικά, κλείνουμε με την 3η θέση μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα διάστημα και ιδιαίτερα με τις αλλαγές που έγιναν και τις προσθήκες, η ομάδα άρχισε να ρολάρει, να παίζει καλύτερα, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αυτό φάνηκε και στα περισσότερα αποτελέσματα».

Σχετικά με τις «μάχες» με τον Προμηθέα και το ποιος ήταν τελικά καλύτερος ανέφερε:

«Νομίζω ότι Προμηθέας και ΠΑΟΚ είναι πανομοιότυπες ομάδες γιατί έχουν πολλούς καλούς Έλληνες αλλά και πολύ καλούς ξένους παίκτες. Ο Προμηθέας μας κέρδισε όταν ήμασταν λίγο… περίεργα, ιδιαίτερα στον πρώτο αγώνα στο Παλατάκι. Στο τέλος δείξαμε ότι ήμασταν έναν «κλικ» πάνω στις λεπτομέρειες, ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι που ήταν και το πιο κρίσιμο. Η σειρά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εκτός από το δεύτερο ματς στην έδρα μας. Φανήκαμε ανώτεροι στα μικρά πράγματα και καταφέραμε να κατακτήσουμε την 3η θέση».

Για το πιο σημαντικό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ μετά από μια τόσο μεγάλη χρονιά, ο Ζάρας ήταν ξεκάθαρος:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε να συνδυάσει το καλό μπάσκετ με τις επιτυχίες. Η 3η θέση είναι πιο πολύ γοήτρου για εμάς και τον κόσμο, αλλά το σημαντικό ήταν αυτός ο συνδυασμός».

Αναφερόμενος στην «πικρία» που υπάρχει, καθώς η ομάδα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερ Basketball Champions League, σημείωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι έχω περισσότερη «πικρία» για το εντός έδρας παιχνίδι με την Καρσίγιακα. Κερδίζαμε με καλή διαφορά, όμως κάνοντας μερικά λάθη τη χάσαμε, κάτι που μας στοίχισε στην πρόκριση, όπως αποδείχθηκε. Αν είχαμε προκριθεί, θα έπρεπε να περάσουμε μόνο έναν αντίπαλο ακόμα για το Final 4″.

Για το διπλό στο «Αλεξάνδρειο» με τα τρίποντα «μαχαιρίες» που πέτυχε:

«Ήταν δύο μεγάλα σουτ και καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό διπλό. Ο Άρης μέσα στην έδρα του είναι καλή ομάδα, όμως ήταν πολύ σημαντικό κυρίως ψυχολογικά. Γενικά, από ένα σημείο και μετά η ομάδα άρχισε να παίζει καλύτερα κι αυτό βοήθησε κι εμένα προσωπικά».

Στην ερώτηση για το τι κρατάει από την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, ήταν απόλυτος:

«Το κλίμα που ήταν άριστο κι ότι το… διασκεδάζαμε κάθε φορά που παίζαμε. Το πιο σημαντικό ήταν, ότι αυτό συνδυάστηκε με νίκες!»

Προς το τέλος της συνέντευξης, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απόφασή του να έρθει στους «ασπρόμαυρους» περίπου ένα χρόνο πριν:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ υγιές σωματείο. Ένιωσα πολύ καλά από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα. Είμαι απόλυτα δικαιωμένος, ήταν μια 100% σωστή επιλογή».

Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση με τον Θοδωρή Ζάρα ολοκληρώθηκε, με τις πρώτες σκέψεις που ήδη υπάρχουν για τη νέα χρονιά:

«Σκέφτομαι ήδη την επόμενη χρονιά! Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και πιστεύω με πολλή δουλειά να έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου, να προχωρήσουμε περισσότερο στην Ευρώπη και πέρα από την 3η θέση να έχουμε μια καλύτερη πορεία κόντρα σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό στα προημιτελικά».

Διαβάστε ακόμη...