O… πολυτιμότερος Γκος και η προτεραιότητα Μαργαρίτης

Από ebasket.gr: Ο ένας είναι γεννημένος τον Απρίλη του 1983, ο άλλος τον Δεκέμβρη του 1982 αλλά η ηλικία των Φιλ Γκος και Βαγγέλη Μαργαρίτη... δεν φαίνεται στο παρκέ.
Πηγή: ebasket.gr
O… πολυτιμότερος Γκος και η προτεραιότητα Μαργαρίτης

Πρόσφεραν πολλά στον ΠΑΟΚ και το ebasket.gr είχε αποκαλύψει την προοπτική παραμονής τους μιας και στον "Δικέφαλο" έχουν εξαιρετική γνώμη για τους δύο παίκτες.

Βάσει του συστήματος αξιολόγησης ο Γκος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Στη κανονική περίοδο στο ranking είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμών ανάμεσα στους συμπαίκτες του με 11,7 βαθμούς ανά ματς ενώ το ίδιο συνέβη (πρώτος στο ranking) και στα πλέι οφ με 15,3 βαθμούς ανά αγώνα.

Στα πλέι οφ ο Μαργαρίτης ήταν ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ, με την παραμονή του Έλληνα φόργουορντ να μοιάζει ως προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τον "Δικέφαλο". Στις τάξεις του οποίου εκτιμούν πως εύκολα ή δύσκολα, το θέμα του θα "κλείσει" θετικά (υπάρχει η φημολογία για ενδιαφέρον του Προμηθέα σχετικά με τον έμπειρο φόργουορντ).

Από εκεί και πέρα ο Τέραν Πέτεγουεϊ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, στον ΠΑΟΚ είναι λογικό να τον θέλουν και για την νέα σεζόν αλλά απαιτείται μια οικονομική υπέρβαση για τον Αμερικανό καθώς οικονομικά είναι "αλμυρός".

Ο Νταρνέλ Τζάκσον βοήθησε σε κάποια ματς ωστόσο ο "Δικέφαλος" μπορεί να βρει κάτι καλύτερο για την ρακέτα ενώ όσον αφορά τον Ουσμάν Κρουμπάλι, κατά την διάρκεια της σεζόν υπήρχε προβληματισμός για κάποιες εμφανίσεις του αλλά το τεχνικό τιμ τού έδειξε στήριξη μιας και τον ήξερε από την συνεργασία στην Αστάνα. Το φετινό συμβόλαιό του, πάντως, ήταν υψηλό...

Με την πλευρά του Λάκι Τζόουνς είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου (είχαμε αναφερθεί σχετικά σε αυτό το ζήτημα και είχαμε αποκαλύψει πως στον "Δικέφαλο" τον θέλουν για την επόμενη σεζόν), ακολούθησε μια πτώση της απόδοσής του αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης "εργαλείο".

Ο Αντώνης Κόνιαρης έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο αλλά δεν αποκλείεται αν έρθει μια καλή πρόταση, να τεθεί θέμα πώλησης. Υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού (εκτός κι αν προκύψει ο Παναθηναϊκός) και ακούστηκε το σενάριο μετακόμισης σε ισπανικό σύλλογο ενώ το μέλλον του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου θα κριθεί από τον Παναθηναϊκό μιας και ανήκει στους "πράσινους".

Ο Δημήτρης Κατσίβελης έδωσε βοήθειες, είναι παίκτης που στον ΠΑΟΚ μιλούν με καλά λόγια και εκείνος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει. Γενικότερα όλοι οι παίκτες που έπαιξαν φέτος στον "Δικέφαλο" έχουν εκδηλώσει την επιθυμία παραμονής στους "ασπρόμαυρους". Από την θέληση, όμως, μέχρι να ικανοποιηθούν οικονομικά (θα μετρήσει και το τι άλλες προτάσεις θα έχουν στα χέρια τους, πλην ΠΑΟΚ) υπάρχει μια... απόσταση.

Συν τοις άλλοις, κάποιοι παίκτες (ειδικά οι Ελληνες) που έπαιξαν φέτος στον "Δικέφαλο" πρέπει να πληρωθούν ολόκληρο το φετινό συμβόλαιό τους... Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα για όλους τους καλαθοσφαιριστές θα ξεκαθαρίσουν καλύτερα το επόμενο διάστημα μιας και ακόμη δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από την κατάκτηση της τρίτης θέσης και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμη...