«Κανείς σαν τον Πρίγιο, περίμεναν μόλις 1,5 εκατ. ευρώ για Ροντρίγκες»

Από metrosport.gr: Ο Βλάνταν Ίβιτς μιλά για παίκτες που σημάδεψαν τον ΠΑΟΚ στο πέρασμά τους και βοήθησαν στην κατάκτηση τίτλων και... χρημάτων
Πηγή: metrosport.gr
«Κανείς σαν τον Πρίγιο, περίμεναν μόλις 1,5 εκατ. ευρώ για Ροντρίγκες»

Μία από τις επιλογές που δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό τον Βλάνταν Ίβιτς είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός εξηγεί στην «Μ» γιατί τον θεωρεί σούπερ μεταγραφή και θυμίζει ότι ήταν αποτέλεσμα της πώλησης του Ροντρίγκες που στην Τούμπα δεν πίστευαν ότι θα φέρει τόσα χρήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Φέραμε τον Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο, μακάρι να τον είχαμε φέρει τον Ιούνιο, γιατί ψάχναμε και τότε επιθετικό, αλλά δεν τον αποκτήσαμε. Θυμάμαι καλά τι είχα πει τότε: «Για να βρεις έναν καλό επιθετικό πρέπει να πληρώσεις». Στις άλλες θέσεις μπορούμε να βρούμε και ελεύθερους και να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για να βρεις έναν καλό επιθετικό που να σου προσφέρει αυτά που δίνει ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ πρέπει να δώσεις λεφτά. Τον πήραμε, ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή που κάναμε στον ΠΑΟΚ.

Είναι ένας παίκτης που έχει βάλει 37 γκολ σε 1,5 χρόνο, τι να πω άλλο. Ξέρετε καλύτερα από μένα τα νούμερα, ποιοι παίκτες έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία 10-15 χρόνια όσο θυμάμαι εγώ και μπορείτε να συγκρίνετε τους αριθμούς και το τι έχει προσφέρει, όπως και αυτό που μπορεί να πάρει από εδώ και πέρα η ομάδα γιατί, αν θυμάμαι καλά, είχε έρθει μία πρόταση 7,5-8 εκατομμύρια ευρώ πρόσφατα. Η ομάδα θα μπορούσε κερδίσει τρεις φορές παραπάνω τα χρήματα που έδωσε. Ο Πρίγιοβιτς θα πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μακάρι να προσφέρει περισσότερα και στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και στον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, αυτή η μεταγραφή ήρθε μετά την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες, δεν το αναφέραμε αυτό. Θυμάμαι τον Ιούνιο, έξι μήνες πριν φύγει, το ζητούμενο από μένα όταν συζητούσαμε ήταν αν μπορούσαμε να βρούμε μία πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ και αυτό θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Βρήκαμε 3,5 εκατ. ευρώ, αφού έπαιξε έξι μήνες και ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Βέβαια βοηθήθηκε και από τους υπόλοιπους παίκτες που είχανε έρθει. Ένας παίκτης για να κάνει τη διαφορά πρέπει να έχει καλούς συμπαίκτες. Όταν πουλήθηκε ο Ροντρίγκες, πήραμε τον Ουάρντα, τον Ενρίκε και τον Πρίγιοβιτς. Ο καθένας από αυτούς με τον τρόπο του έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

«Ο Πέλκας ήταν από τους καλύτερους φέτος»

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοποθετήσεις τους του Βλάνταν Ίβιτς για τον Δημήτρη Πέλκα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Θα ήθελες να σχολιάσεις την εξέλιξη που είχε ο Πέλκας στη φετινή σεζόν; Η συνεργασία σας είχε συζητηθεί αρκετά, αρκετοί υποστήριζαν ότι δεν είχε πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής επί των ημερών σου...

«Είχαμε 2-3 παίκτες που μπορούσαν να αγωνιστούν στη θέση που έπαιζε και ο Πέλκας. Και ο ίδιος είχε πάρει χρόνο συμμετοχής. Μην ξεχνάμε ότι είχε και έναν τραυματισμό που τον πήγε πίσω για ένα διάστημα. Σίγουρα φέτος έχει κάνει πολύ καλό Πρωτάθλημα, κατά την άποψή μου, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι σε καλή ηλικία και μπορεί να δώσει κι άλλα».

Η γνώμη σου για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που, με ένα μικρό διάστημα παρουσίας του Στανόγεβιτς, ήταν αυτός που ουσιαστικά σε διαδέχθηκε;

«Δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις, ούτε θέλω να το κάνω για κανέναν προπονητή. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο στο πώς δουλεύει, στο τι ζητάει και πώς παίζει...».

Η Μακάμπι και η συνεργασία με τον Αγγελίδη

Ο 41χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της συμφωνίας του με την Μακάμπι. Συζητούσες με αρκετούς συλλόγους, πώς κατέληξες στην επιλογή της Μακάμπι Τελ Αβίβ; Υπήρξε ελληνική ομάδα που σε προσέγγισε;

«Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ αποφάσισα να ψάξω ομάδα στο εξωτερικό. Μετά από έναν χρόνο, κατέληξα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και τις δύο πλευρές μας ενδιέφερε να συνεργαστούμε, αρχίσαμε να συζητάμε και συμφωνήσαμε. Είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλες απαιτήσεις. Είχα πρόταση και από την Ελλάδα, αλλά με ενδιέφερε να δουλέψω στο εξωτερικό».

Ήταν ενδιάμεσος κρίκος στις επαφές με την Μακάμπι ο Τζακ Αγγελίδης; Πόσο πολύ βοήθησε;

«Είναι ένας άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία μου με τη Μακάμπι. Είχαμε δουλέψει μαζί στον ΠΑΟΚ, τότε ήμουν στην Κ20 και όταν είχα ανεβεί στη μεγάλη ομάδα έφυγε. Μίλησε για μένα στους ανθρώπους της Μακάμπι και έτσι άρχισε το ενδιαφέρον. Μιλήσαμε, τα βρήκαμε με τους ανθρώπους και χαίρομαι που θα έχω τον κ. Αγγελίδη στη διοίκηση και θα δουλέψουμε μαζί».

Αν είχες τη δυνατότητα, ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα έπαιρνες μαζί σου στην Μακάμπι; Σκέφτεσαι να πάρεις παίκτες από το ελληνικό Πρωτάθλημα στο Ισραήλ;

«Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει το επίπεδο παικτών και στο οικονομικό. Όσον αφορά στη Μακάμπι, έχει πρόβλημα με το Financial Fair Play, τo ήξερα από την αρχή. Δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Προσπαθούμε να φέρουμε ελεύθερους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Στο Ισραήλ επιτρέπονται πέντε ξένοι και ένας στον πάγκο που μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον από αυτούς παίζουν. 'Εχουμε αρχίσει τον προγραμματισμό, ξέρουμε τι θέλουμε, προσπαθούμε να καλύψουμε τις θέσεις που θέλουμε και να γίνουμε πλήρεις.

Η προετοιμασία θα αρχίσει σε οκτώ μέρες, με στόχο να προχωρήσουμε στο Europa League και φυσικά στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Η Μακάμπι πάντα κυνηγά τους τίτλους, είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στο Ισραήλ, αλλά δεν έχει πάρει το Πρωτάθλημα τα τρία τελευταία χρόνια κι αυτό είναι μεγάλο διάστημα. Όσον αφορά στο αν πάρουμε παίκτες από την Ελλάδα. Γιατί όχι; Γνωρίζω ποιες θέσεις ψάχνω, τι χαρακτηριστικά ζητάω, αν βρω κάποιον από την Ελλάδα να τα καλύπτει... ευχαρίστως. Στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίκτες, Έλληνες και ξένοι, είναι μία καλή αγορά».

Διαβάστε ακόμη...