Οι αριθμοί του Κόντε που τον έβαλαν στο «κάδρο» του ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: H «Μ» αναλύει τα «κατορθώματα» του Ισπανού φορ που τον έχουν φέρει στο μεταγραφικό κάδρο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
Οι αριθμοί του Κόντε που τον έβαλαν στο «κάδρο» του ΠΑΟΚ

Γεννημένος στην Κόρδοβα στις 26 Ιουλίου 1988, ο Πέδρο Κόντε μέχρι το καλοκαίρι του 2015, δεν είχε δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα εκτός Ισπανίας.

Ηρθε η πρόταση από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα και ο Ισπανός δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ αφού ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του βλέποντας πως δεν υπήρχαν προοπτικές για διάκριση στη χώρα του.

Η απόφαση του ήταν εύκολη αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή, στην καριέρα του δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας ούτε καν στην δεύτερη.

Γνώριζε άλλωστε ότι θα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο Europa League καθώς εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΣ είχε πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μέχρι τότε ο Πέδρο, μετρούσε 102 συμμετοχές και 24 γκολ στις τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ισπανία (ήταν και στο ρόστερ της Κόρδοβα αλλά ποτέ δεν έπαιξε).

Με την Αλκογιάνο και την Μελίγια αρχικά πριν στη συνέχεια φορέσει τη φανέλα της Μέριδα όπου είχε και την πιο παραγωγική σεζόν του, αφού σε 37 αγώνες σκόραρε 17 φορές.

Η πρόταση του ΠΑΣ δεν τον άφησε αδιάφορο και αποφάσισε να ξενιτευτεί. Μετά από δυο χρόνια στο ελληνικό Πρωτάθλημα, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα και η «Μ» αναλύει τα «κατορθώματα» του Ισπανού φορ που τον έχουν φέρει στο μεταγραφικό κάδρο του ΠΑΟΚ.

Σε 61 αγώνες ήρθαν τα 34 γκολ

Με την ομάδα του ΠΑΣ, ο Κόντε έχει αγωνιστεί αυτά τα δυο χρόνια σε 61 αγώνες και έχει σκοράρει συνολικά 34 γκολ! Στο Πρωτάθλημα έχει παίξει σε 51 αγώνες και έχει σημειώσει 27 γκολ. Δεκατρία γκολ την πρώτη χρονιά και δεκατέσσερα στη δεύτερη τερματίζοντας στη 3η θέση πίσω από τους Πρίγιοβιτς, Ανσαριφάρντ. Αγωνίστηκε και οκτώ αγώνες Κυπέλλου βάζοντας έξι γκολ ενώ έπαιξε απέναντι στην Αλκμααρ για το Europa League σκοράροντας μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι.

Πρώτος στις τελικές

Στη φετινή σεζόν ο Πέδρο Κόντε δεν κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΣ σε θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φρόντισε όμως να εκτοξεύσει τις δικές του ποδοσφαιρικές μετοχές με τα 14 γκολ που σημείωσε. Πήρε στην πλάτη του την επιθετική γραμμή της ομάδας και δεν είναι τυχαίο πως είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής απ' όσους αγωνίστηκαν φέτος στη Super League με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (81) τη στιγμή που ο δεύτερος στη σχετική λίστα, ο Μπακασέτας ακολουθεί με 67.

Σκοράρει και με το κεφάλι

Ο Πέδρο Κόντε μπορεί να μην είναι ένας ψηλός σέντερ φορ (1.81cm το ύψος του) αλλά αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να αξιοποιεί το άλμα του και να παίζει με επιτυχία στο ψηλό παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει τις περισσότερες κερδισμένες κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στο φετινό Πρωτάθλημα. Δοκίμασε να σκοράρει 18 φορές με το κεφάλι και το κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις. Σε σχέση πάντως με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αλλά και άλλους επιθετικούς υστερεί στην στατιστική γκολ-ανά τελική προσπάθεια (1 γκολ ανά 5,8 προσπάθειες).

Τα δυο double στα βραβεία

Ο Πέδρο Κόντε είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές στο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε που κατάφερε να κερδίσει την ίδια αγωνιστική και τα δυο βραβεία, δηλαδή αυτά του MVP αλλά και του best goal. Ο Ισπανός είχε ψηφιστεί για την απόδοση του στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό όπου η ομάδα του είχε κερδίσει με 2-1 σαρώνοντας και στις δυο ψηφοφορίες ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην τελευταία αγωνιστική, όταν «σκόρπισε» η ομάδα του τον Ολυμπιακό με 3-0 σκοράροντας δυο φορές με το γκολ στο 61' της αναμέτρησης να ψηφίζεται ως το καλύτερο της συγκεκριμένης αγωνιστικής.

«Πιο πολλά γκολ»

Στο περιθώριο της βράβευσης του ως πολυτιμότερος παίκτης της 22ης αγωνιστικής, ο Ισπανός ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ αν έπαιζε σε κάποια ομάδα από τις πρώτες του βαθμολογικού πίνακα και ήταν απόλυτος στην απάντηση του: «Φυσικά αν έπαιζα σε μια μεγάλη ομάδα θα είχα τη δυνατότητα να πετυχαίνω περισσότερα γκολ για παράδειγμα, μια μεγάλη ομάδα μπορεί να βγάλει τρεις ευκαιρίες και τις τρεις μπορείς να τις κάνεις δύο γκολ., στην δική μας ομάδα μπορεί να έχεις μια ευκαιρία».

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport 8/6/18

Διαβάστε ακόμη...