Ξεκαθαρίζει για Ευρώπη και ξένους

Από paok24.com: Τι προέκυψε από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ.
Πηγή: paok24.com
Ξεκαθαρίζει για Ευρώπη και ξένους


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΕΣΑΠ ήταν και οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, αφού από φέτος ο "χάρτης" του Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει και έτσι η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να έχει δύο εκπροσώπους (ένας στους ομίλους, ένας στα προκριματικά) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι θα συμμετέχει κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον περιμένει την οριστική απόφαση που θα πάρει ο Ολυμπιακός.

Οι "ερυθρόλευκοι" ως πρωταθλητές μπορούν να συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους, όμως πρέπει πρώτα να λύσουν το θέμα του γηπέδου, αφού απαιτείται να δηλωθεί έδρα χωρητικότητας 3.000 θέσεων.

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται μέχρι τη Δευτέρα να βρει έδρα εντός ή εκτός Αθήνας εάν θέλει να λάβει μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα δηλώσει συμμετοχή σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ, αφού θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα απευθείας στους ομίλους.

Ο Ηρακλής επιστρέφει και αυτός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους ανθρώπους του Γηραιού επίσης να παίρνουν προθεσμία για να ενημερώσουν για το αν θα λάβουν μέρος στο CEV Cup ή στο Τσάλεντζ Καπ.

Εκκρεμεί και η απάντηση από πλευράς του Ηρακλή Χαλκίδας για το αν θα δηλώσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Όσον αφορά το θέμα των ξένων παικτών και του αριθμού που θα μπορούν να έχουν οι ομάδες στα ρόστερ τους, υπήρξε κατά τη διάρκεια του ΔΣ συζήτηση μεταξύ των συλλόγων της ΕΣΑΠ με σκοπό να διαμορφωθεί κοινή δέσμη προτάσεων ενόψει της νέας συνάντησης με την ΕΟΠΕ και τον ΠΑΣΑΠ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη...