«Περήφανος ο Ραζβάν, δεν αντέχει την αδικία»

Από metrosport.gr: O Γιώργος Τσονάκας είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου και τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του Ρουμάνου στην Ελλάδα.
Πηγή: metrosport.gr
«Περήφανος ο Ραζβάν, δεν αντέχει την αδικία»

Τόσο στα χρόνια της Ξάνθης, όσο βέβαια και την περασμένη σεζόν στον ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας γυμναστής μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την προσωπικότητα του Ρουμάνου προπονητή, αλλά και για τις σκέψεις του τόσο για την προηγούμενη περίοδο, όσο και για την επόμενη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τσονάκας:

Για τη συνεργασία του με τον Λουτσέσκου:

«Από την πρώτη του μέρα στην Ξάνθη. Εγώ είχα προσληφθεί δυο μήνες νωρίτερα και στη συνέχεια ήρθε και ο κύριος Λουτσέσκου. Δεν γνωριζόμασταν πριν και η πρώτη γνωριμία μας ήταν στην Ξάνθη. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη και η καθημερινή επικοινωνία που είχαμε βοήθησε στο να έχουμε μια άριστη επαγγελματική σχέση. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος ο Λουτσέσκου πέρα από την παρουσία του ως προπονητής που τα αποτελέσματα δείχνουν την εξαιρετική δουλειά που κάνει. Με έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά μου και είναι σημαντικό πως ανταλλάσσουμε και απόψεις για το ποδόσφαιρο».

Για τα ξεσπάσματά του τον τελευταίο καιρό στις συνεντεύξεις:

«Ο Λουτσέσκου είναι ένας περήφανος άνθρωπος. Ακριβώς για αυτό το λόγο αντιδρά έτσι και δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Είναι ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες για να κάνει τον ΠΑΟΚ να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να το συνδυάζει με αποτελέσματα. Είναι αδύνατον να αποδεχθεί αυτή την αδικία που όλοι είδατε να συμβαίνει εις βάρος της ομάδας. Τον πνίγει η αδικία όπως και όλους μας και είναι κατανοητή και απόλυτα αποδεκτή αυτή του η αντίδραση». 

Για τον αποκλεισμό από την Εστερσουντ και όσα ακολούηθησαν:

«Ηταν σοκ για όλους ο αποκλεισμός από την Εστερσουντ και έφερε τεράστια αμφισβήτηση. Αλλά αν θυμάστε, ο προπονητής μας εκείνες τις μέρες είχε βγει δημόσια και είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Ηταν μια έντονη περίοδος, δουλέψαμε σκληρά ως ομάδα και ο προπονητής επιβραβεύτηκε για την επιμονή του φτάνοντας στο σημείο ακόμη και οι αντίπαλοι να παραδέχονται ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το διπλό στην Ξάνθη και το ότι φέτος θα είναι από την αρχή στην ομάδα:

«Ηταν ένα κομβικό ματς πράγματι. Η ομάδα έβγαλε αντίδραση, κέρδισε και ήταν το ματς απ’ όπου άνοιξε ο δρόμος για να κάνουμε στη συνέχεια το σερί. Είναι σημαντικό για κάθε προπονητή και για κάθε ομάδα. Αυτό τον χρόνο ο προπονητής πέρασε τη νοοτροπία του, ο κορμός παραμένει ο ίδιος και επομένως η δουλειά μας θα είναι πιο εύκολη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε ένα απαιτητικό καλοκαίρι μπροστά μας. Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ, πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Επομένως η προετοιμασία θα μας βοηθήσει για όλη τη χρονιά. Σαφώς και πρώτος στόχος είναι να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 24 ή 25 Ιουλίου».

Για το αν προτιμά τη Βασιλεία ή τον Αγιαξ:

«Αγιαξ. Νομίζω ότι θα είναι η 3η και φαρμακερή για τον ΠΑΟΚ. Και πρέπει να λάβουμε υπόψη και άλλες παραμέτρους. Όπως για παράδειγμα πόσοι διεθνείς θα απουσιάσουν στο Μουντιάλ από αυτές τις ομάδες και γνωρίζουμε ότι ο Αγιαξ θα έχει περισσότερους.

Για τις απουσίες Πρίγιοβιτς και Ουάρντα από την αρχή της προετοιμασίας:

«Θα μιλήσω πρώτα για τον Πρίγιοβιτς. Είναι μεγάλη η απουσία του γιατί στα τελευταία ματς κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του και να βοηθήσει από διάφορους ρόλους την ομάδα. Ο Ουάρντα είναι ένας ποιοτικός παίκτης που όμως θα κριθεί από τον Λουτσέσκου καθώς την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τον Ατρόμητο».

Τέλος, για το συνέδριο της Βαρκελώνης:

«Είναι ένα συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας και αφορά την αθλητική αποκατάσταση και όχι μόνο. Μίλησαν κορυφαίοι του είδους από όλο τον πλανήτη και είναι μεγάλη τιμή για εμάς που εκπροσωπήσαμε τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για ένα συνέδριο στο οποίο βρέθηκαν 3000 και πλέον άτομα».

Διαβάστε ακόμη...