Άρνεσεν: «All-around επιθετικός ο Πούκι»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλιός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Φρανκ Άρνεσεν, μιλώντας για τον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ Τέεμου Πούκι, τις μέρες του στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρόκριση στο Champions League.
Πηγή: arenafm.gr
Άρνεσεν: «All-around επιθετικός ο Πούκι»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι κάνει τώρα:

"Δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Είμαι σχολιαστής στην Δανική τηλεόραση και μάλιστα θα είμαι στα δύο φιλικά της ομάδας μας πριν το Mundial."

Για το ποιες είναι οι αναμνήσεις του από την Θεσσαλονίκη:

"Φανταστικές. Κρίμα που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το έργο μου, ήθελα να κάτσω και την δεύτερη χρονιά, δεν έγινε όμως."

Για την γνώμη του για τον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, Τέεμου Πούκι:

"Είναι εξαιρετικός σκόρερ, τον ξέρω προσωπικά, κινείται στον χώρο πολύ καλά, τον ήξερα από τότε που έπαιζε στην Σάλκε."

Για το προφίλ του παίκτη:

"Είναι ένας παίκτης που κινείται αρκετά στην επίθεση, παρόμοιο στυλ με τον Μπεργκ, απλά χωρίς το ύψος του Σουηδού. Κινείται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας συνεχώς, είναι αμφιδέξιος, είναι καλός τεχνίτης, ενώ είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. All-around center for δηλαδή, δεν είναι ένας στατικός παίκτης που απλά μένει μέσα στην περιοχή."

Για το αν ταιριάζει στο στυλ του ΠΑΟΚ:

"Δεν ξέρω γιατί δεν είδα πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος. Είναι πολύ καλός σε σύστημα με δύο striker, αυτός να κινείται περιφερειακά. Έχει έφεση στο να προσαρμόζεται, έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές χώρες και μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα."

Για το αν πιστεύει ότι θα πετύχαινε κάτι περισσότερο στον ΠΑΟΚ:

"Δεν ξέρω είμαι χαρούμενος με αυτά που έκανε ο ΠΑΟΚ μετά από εμένα. Έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να το πρωτάθλημα. Παρακολουθώ την πορεία του και από εδώ και πέρα θα την παρακολουθώ και πιο στενά.

Για το τι έγινε και αποχώρησε:

"Δεν έχει σημασία τι έγινε. Μου αρέσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί τους και τους εύχομαι τα καλύτερα."

Για το ότι πολλές επιλογές του σε παίκτες, πουλήθηκαν σε εξαιρετικές τιμές:

"Ναι το ξέρω. Είναι ωραίο να το βλέπεις. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ο Ροντρίγκεζ έκανε πολύ καλή σεζόν φέτος, αλλά και ο Όλσεν βρίσκεται στο Mundial της Ρωσίας. Είμαι χαρούμενος και για την πρόοδο των παιδιών, αλλά και για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έβγαλε κέρδος από αυτούς τους παίκτες."

Για το αν πιστεύει πως μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Champions League:

"Γιατί όχι: Αυτήν την προσπάθεια θα κάνει και η ομάδα μου η Αϊντχόφεν. Δεν είναι απίθανο, ο Άγιαξ και η Βασιλεία είναι πολύ δυνατές ομάδες και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δυνατός για να τα καταφέρει."

Για το επερχόμενο Mundial της Ρωσίας:

"Υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, περισσότερες από ότι στο προηγούμενο Mundial Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία είναι και πάλι οι δυνατές ομάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Πορτογαλία."

Διαβάστε ακόμη...