«Σκληρός και δυναμικός αμυντικός ο Χατσερίντι, αλλά...»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος στο Metropolis 95.5 για τον Εβγκέν Χατσερίντι και τη συνύπαρξή του στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα.
Πηγή: metrosport.gr
«Σκληρός και δυναμικός αμυντικός ο Χατσερίντι, αλλά...»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος και αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Εβγκέν Χατσερίντι, τον οποίο έζησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Χατσερίντι: «Έχω δύο χρόνια να τον δω, με εξαίρεση τα δύο παιχνίδια που έδωσε πέρσι με την ΑΕΚ. Αυτό που παρατηρούσα από το 2013-16 είναι πως είναι ένα παιδί που στηρίζεται δυναμικό παιχνίδι. Είναι σκληρός στα μαρκαρίσματά του και έχει αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του. Δημιουργικά μπορεί να χτίσει από πίσω αλλά όχι με ιδιαίτερες ικανότητες. Με κάθε επιφύλαξη βεβαίως, διότι τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζω την εξέλιξή του ή αν είχε κάποιον τραυματισμό που μπορεί να τον έχει επηρεάσει. Στα ματς με ΑΕΚ έδειξε δυσκίνητος, όμως, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, διότι υπάρχει διακοπή του Πρωταθλήματος στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο με Ιανουάριο. Αυτό που βλέπουμε το διάστημα εκείνο από τις ουκρανικές ομάδες δεν είναι τόσο ασφαλές. Είμαι περίεργος να δω τις επιδόσεις του με τον ΠΑΟΚ».

Για το πώς βλέπει το δίδυμο Χατσερίντι – Βαρέλα: «Ο Χατσερίντι είναι παίκτης που σε μια γλώσσα του παρελθόντος θα λέγαμε ότι είναι στόπερ. Είναι παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά του να κάνει καλά μαρκάρισμα, όπως ο Μανωλάς ή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Έχω την αίσθηση ότι και ο Βαρέλα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Ίσως θα χρειαζόταν καλύτερα ένας στόπερ που θα μπορούσε να χτίσει κάποιος πάνω του την αμυντική γραμμή, να κατευθύνει την άμυνα, να παίρνει αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η αμυντική γραμμή. Δεν είναι τέτοιος παίκτης ο Χατσερίντι. Οι παίκτες, βέβαια, μεγαλώνουν και εξελίσσονται. Όλα αυτά που σας λέω, σας τα λέω με επιφύλαξη διότι έχω να τον δω μεγάλο διάστημα».

Διαβάστε ακόμη...