«Εκεί πρέπει να... χτυπήσει τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο ποδοσφαιριστής της Άλκμααρ, Παντελής Χατζηδιάκος, μίλησε για τον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.
Πηγή: sdna.gr
«Εκεί πρέπει να... χτυπήσει τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε: «Φέτος έπαιξα πολύ καλά προσωπικά αλλά και σαν ομάδα κάναμε μία από τις καλύτερες σεζόν, μετά το πρωτάθλημα που είχαμε πάρει πριν από τέσσερα χρόνια. Του χρόνου ελπίζουμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Δουλεύω σκληρά ώστε στο μέλλον να πάω σε ακόμη μία μεγάλη ομάδα.

Φέτος παίξαμε δύο φορές κόντρα στον Άγιαξ, ήμασταν καλοί αλλά χάσαμε και εκτός έδρας. O Άγιαξ είναι πάρα πολύ δυνατός και δίκαια χάσαμε και εκεί. Στην έδρα του είναι πολύ δυνατός, το στάδιο τους είναι πολύ όμορφο και μαζεύει πολύ κόσμο και έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες αν και τώρα, το καλοκαίρι σίγουρα θα φύγουν κάποιοι. Έχουν καλό μπάτζετ και σίγουρα θα πάρουν καλούς παίκτες , γι' αυτό και είναι δύσκολο να σας πω πως θα παίξουν ακριβώς».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Άγιαξ: «Παίζουν ποδόσφαιρο που ξεκινάει από πίσω, έχουν πολύ καλούς παίκτες αμυντικά και στο κέντρο , στη μεσαία γραμμή είναι πολύ επιθετικοί, βάζουν εύκολα γκολ, από μακριά με κόντρες. Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι ο Άγιαξ θα παίξει πολύ επιθετικά και ο ΠΑΟΚ θα έχει ευκαιρία για γκολ στις αντεπιθέσεις, γιατί ο Άγιαξ επιτίθεται πάντα με πολλούς παίκτες και αμυντικά το αφήνουν λίγο».

Για το αν έχει πιθανότητες να περάσει ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση: «Είναι ποδόσφαιρο, αν είναι η ομάδα στη μέρα της έχει πιθανότητα να κερδίσεις τους πάντες, οπότε σίγουρα μπορεί να περάσει. Στην έδρα του ο Άγιαξ είναι πάντα το φαβορί, ακόμη και με Μπαρτσελόνα και με Παρί τις είχε κερδίσει, αλλά εκτός έδρας μπορείς να τον κάνεις να... πονέσει».

Για το ότι είναι διπλά τα παιχνίδια με τον Άγιαξ: «Είναι ισορροπημένη κατάσταση εκτός έδρας δυσκολεύονται γι' αυτό και πέρσι δεν πέρασαν στους ομίλους. Μέσα στην Τούμπα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να τους... χτυπήσει και αν παίζουν πρώτα εκτός να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα , μια ισοπαλία και στην Τούμπα να το τελειώσουν».

Ποιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά στον Άγιαξ: «Στο κέντρο έχει τον Ντε Λιχτ, που τον θέλει όλη η Ευρώπη, τον Ζίγεχ από το Μαρόκο, έχει δηλώσει βέβαια ότι θα φύγει και οι τρεις επιθετικοί Κλάιφερτ, Χούντελααρ και Νέρες , αυτοί κάνουν τη διαφορά. Νομίζω θα κρατήσουν τον ίδιο προπονητή».

Για το αν ο Άγιαξ θα ήθελε ως αντίπαλο τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι τους Ολλανδούς, δεν τους αρέσει να παίζουν προκριματικά στην Ελλάδα γιατί έχει πολύ ζέστη και θα προτιμούσαν να παίξουν με άλλη ομάδα. Θα αγοράσουν παίκτες, έχουν πάρει λεφτά από καλές μεταγραφές και εννοείται ότι υπάρχουν και ταλέντα από τις Ακαδημίες του Άγιαξ.

Παίζουν πολύ υψηλή πίεση, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να το προσπαθήσει, η καλύτερη λύση είναι να παίξει αμυντικά και να πάει στις αντεπιθέσεις. Αν πιέσει στην Τούμπα και με τον κόσμο στο πλευρό του θα δυσκολέψει πολύ τον Άγιαξ. Θα πρέπει να προσέξει πολύ τους επιθετικούς του αλλά και τον Ζιγεχ , είναι παίκτες που μπορεί να αλλάξουν όλο το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...