Ο Γιώργος Σκιαθίτης για ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη και Ρέι

Από metrosport.gr: Πριν από λίγες μέρες ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σκιαθίτης συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών τερματοφυλάκων, που διεξήχθη στο Οπόρτο από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου, όντας ένας από τους βασικούς εισηγητές της εκδήλωσης.
Πηγή: metrosport.gr
Ο Γιώργος Σκιαθίτης για ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη και Ρέι

Σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να συμμετάσχει σε ένα ακόμη Συνέδριο.

Ο Γιώργος Σκιαθίτης παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη «Μ» για τη διαχείριση που έγινε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν αφού όπως τονίζει η ομάδα διαθέτει τέσσερις πολύ καλούς τερματοφύλακες και άριστους επαγγελματίες.

Ο Γιώργος Σκιαθίτης μέχρι το περασμένο καλοκαίρι απασχολούνταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου πήγε για πρώτη φορά το 2016. «Πέρσι αρχές Ιουνίου μου ζήτησαν να καταθέσω το βιογραφικό μου για την πρώτη ομάδα. Είχα μια συζήτηση με τον τεχνικό διευθυντή και επιλέχθηκα να είμαι ο προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Το πιο σημαντικό είναι πως ανεξάρτητα του ποιο είναι το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, έχω επιλεγεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτή τη θέση. Είχα μια άριστη συνεργασία με τον κύριο Στανόγεβιτς και στη συνέχεια με τον κύριο Λουτσέσκου τον οποίο σέβομαι απεριόριστα προσπαθώντας να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του».

Στην έναρξη της προετοιμασίας βρεθήκατε έχοντας στη διάθεση σας τους Μπρκιτς, Μελίσσα και Σιαμπάνη.

«Ναι, καθώς προς το τέλος της προετοιμασίας ήρθε ο Ρέι και αργότερα ο Πασχαλάκης. Αν θυμάστε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Κίεβο ταξιδέψαμε με τον Ροντρίγκο και τον Μελίσσα. Στόχος μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ηταν μια δύσκολη περίοδος καθώς ο Μπρκιτς δεν μπορούσε να προπονηθεί αλλά δουλέψαμε καλά με τα παιδιά που έδειξαν διάθεση και επαγγελματισμό...»

Προέκυψε η μεταγραφή του Πασχαλάκη που μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο καθιερώθηκε και δεν βγήκε από την ενδεκάδα

«Θα πρέπει να σημειώσω πως σε εκείνο το παιχνίδι, (σ.σ. με την Ξάνθη) που ήταν οριακό έγιναν και άλλες αλλαγές από τον προπονητή μας. Ο Αλέξανδρος στο διάστημα που δεν αγωνιζόταν, εκμεταλλεύτηκε το χρόνο, έμαθε την ομάδα, ενσωματώθηκε πλήρως στη φιλοσοφία της και έτσι μπαίνοντας στην ενδεκάδα, έδειξε πανέτοιμος όπως και αποδείχθηκε στη συνέχεια...»

Και έπρεπε να διαχειριστείτε δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες γιατί δεν είναι και το πιο ωραίο, ένας παίκτης να χάνει τη θέση του και να μην ξαναπαίζει.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για επαγγελματίες που πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι πανέτοιμοι. Και είναι σημαντικό ότι όλα τα παιδιά με τα οποία δούλεψα μαζί τους, είναι άριστοι χαρακτήρες και δημιουργήσαμε μια οικογένεια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον Γλύκο που έχει τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ και ασχέτως αν δεν αγωνίστηκε, βοήθησε τα μέγιστα με την εμπειρία του και τη διάθεση του σε κάθε προπόνηση».

«Ατυχος ο Ρέι»

Ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, πολλοί είπαν ότι στο πρόσωπο του Ρέι η ομάδα βρήκε τερματοφύλακα για πολλά χρόνια. Γιατί δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα; Ο Γιώργος Σκιαθίτης σημείωσε: «Ο Ρέι είναι ένας άριστος επαγγελματίας και το έδειξε και στο διάστημα που δεν αγωνίστηκε. Ξέρετε υπάρχει μοναξιά σε αυτή τη θέση και ειδικά σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που οι ευκαιρίες στην εστία από την αντίπαλη ομάδα δεν είναι πολλές πρέπει να είσαι έτοιμος. Ο Ρέι ήταν άτυχος γιατί δεν έκανε εκείνη την επέμβαση που μπορεί να χάριζε μια νίκη στον ΠΑΟΚ και να του έδινε ψυχολογία. Αν θυμάστε είχε μια καλή επέμβαση στο ματς με τον Λεβαδειακό όπου η ομάδα ήρθε ισόπαλη και στην ουσία ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς».

Εδειξε κάποια στιγμή να παραιτείται από την προσπάθεια;

«Σε κανένα σημείο δεν το έδειξε αυτό και η σπίθα ήταν πάντα αναμμένη και δυνατή. Και βοήθησε τα μέγιστα και τον Πασχαλάκη μέσα από τις προπονήσεις όπως το ίδιο συνέβη και με τον Παναγιώτη Γλύκο αλλά και τον Μάριο Σιαμπάνη. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευτυχία να διαθέτει τέσσερις τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου και αυτό με χαροποιεί αφάνταστα».

Σας έχει δώσει την εντύπωση πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα;

«Καμιά τέτοια κουβέντα δεν έχει κάνει μαζί μου και επίσης δεν έχω τέτοια ενημέρωση από τους ανθρώπους της ομάδας. Τον περιμένω όπως και όλα τα άλλα παιδιά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου. Φυσικά στο ποδόσφαιρο -και αυτό ισχύει για όλους- κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει αύριο. Αλλά ξέρω ότι αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεση μου τους τέσσερις τερματοφύλακες όπως και τον Νίκο Μελίσσα που μένει να φανεί τις επόμενες μέρες τι θα γίνει γνωρίζοντας ότι η Λαμία θέλει να τον κρατήσει».

«Ο ΠΑΟΚ μας παρέχει τα πάντα»

«Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις σε ένα εργασιακό περιβάλλον που σου παρέχει τα πάντα σε ότι αφορά τις υποδομές. Και φυσικά πρέπει να εξελισσόμαστε. Για αυτό και υπάρχει ως σκέψη να δημιουργηθεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ένα ξεχωριστό γήπεδο μόνο για την προπόνηση των τερματοφυλάκων. Ο ΠΑΟΚ μας παρέχει τα πάντα για να κάνουμε όπως πρέπει τη δουλειά μας, φροντίζοντας και για την τελευταία λεπτομέρεια».

Διαβάστε ακόμη...