Η απάντηση της ΕΟΚ στον Βασιλειάδη: «Καμία παρανομία, αρμόδια η ΚΕΔ»

Από sdna.gr: Η ΕΟΚ απάντησε πως η ΚΕΔ είναι μοναδική υπεύθυνη για τη κρίση, αξιολόγηση χρησιμοποίηση των διαιτητών και χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Euroleauge που δεν όρισε σε κανένα παιχνίδι της τελικής φάσης τους Γκόντα και Φούφη,
Πηγή: sdna.gr
Η απάντηση της ΕΟΚ στον Βασιλειάδη: «Καμία παρανομία, αρμόδια η ΚΕΔ»

παρά μόνο τον Ηλία Κορομηλά στον μικρό τελικό της διοργάνωσης και για αυτό το λόγο αξιολογήθηκε και ορίστηκε στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΟΚ στο αίτημα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για επίσημη ενημέρωση της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ. Έτσι, μετά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, που τονίζει πως η αντιπαλότητα πρέπει να μείνει μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, ήρθε και η θέση της Ομοσπονδίας.

Στην απάντησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού η ΕΟΚ τονίζει πως η ΚΕΔ είναι η μοναδική υπεύθυνη για τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα, φέρνοντας μάλιστα και ως παράδειγμα την Euroleague. Κι αυτό γιατί η διοργάνωση της Βαρκελώνης όρισε μόνο τον Ηλία Κορομηλά, ώστε να σφυρίξει στον μικρό τελικό του Final Four του Βελιγραδίου. Μάλιστα ο Κορομηλάς θα είναι ένας εκ των διαιτητών της αναμέτρησης ανάμεσα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ στο κλειστό «Δ.Τόφαλος».

Όπως επισημαίνεται από την ΕΟΚ, οι πίνακες έχουν αναρτηθεί και είναι στη διάθεση του καθενός ώστε να δει ποιοι διαιτητές έχουν σφυρίξει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς διαιτητές έχουν οριστεί σε αρκετά παιχνίδια του πρωταθλήματος και σε άλλα δεν ορίστηκαν γιατί δήλωσαν κόλλημα γιατί είχαν οριστεί σε αγώνες της Euroleague, που διεξάγονταν Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη...