«Απίστευτα μαχητικός ο Βέρνμπλουμ, θα ήθελα να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, μιλώντας για την χρονιά του με την Ζενίτ, το παλιό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και αν υπήρξε καινούργιο, αλλά και για τον παίκτη που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, Πόντους Βέρνμπλουμ.
Πηγή: arenafm.gr
«Απίστευτα μαχητικός ο Βέρνμπλουμ, θα ήθελα να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Βρίσκομαι Ελλάδα, από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα, εδώ και 10 μέρες περίπου. Στην Ξάνθη είμαι."

Για τον λόγο που επέλεξε την Ρωσία:

"Είχε να κάνει με την πρόταση, όχι το οικονομικό, αλλά είναι μεγάλη ομάδα η Ζενίτ, ενώ επίσης δεν υπήρχε άλλη πρόταση. Οπότε και την αποδέχθηκα. Από την στιγμή που πήγα όμως, είδα ότι υπήρχε κανονισμός, που επέτρεπε, ας πούμε αν έχεις δύο διαβατήρια, να έπαιζες σαν κοινοτικός στην χώρα από όπου προέρχεται το διαβατήριο. Όμως άλλαξε ο κανονισμός και λέει ότι με όποια ομάδα παίζεις, αυτό το διαβατήριο θα χρησιμοποιείται. Εν ολίγοις θα έπιανα θέση ξένου. Οπότε όταν ήρθε η πρόταση να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, δεν μπορούσα γιατί μετά θα έπιανα θέση ξένου στην Ζενίτ και όλοι στην Ρωσία έχουν Ρώσους τερματοφύλακες. Επιτρέπεται να παίζουν πέντε ξένοι, οπότε προτιμούν να "ξοδεύουν" αυτές τις πέντε θέσεις για καλούς παίκτες, μέσους, εξτρέμ κλπ."

Για την βελτίωση του από τότε και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ:

"Πάντα θα υπάρχει ενδιαφέρον και δικό μου και κάποιας ομάδας να συνεργαστούμε. Αυτό έχω εισπράξει και αυτό βλέπω και από τους άλλους. Συμπαθώ την ομάδα του ΠΑΟΚ και κάποια στιγμή θα ήθελα να αγωνιστώ. Δεν έχει γίνει πρόταση φέτος. Συμπαθώ πάντως την ομάδα."

Για το ότι έχασε την θέση του όταν ήταν ο Μαντσίνι και αν πιστεύει ότι θα επιστρέψει βασικός:

"Φυσικά και το πιστεύω και το θέλω. Έγιναν κάποια πράγματα φέτος, που χάλασαν την εικόνα μου, με τον κύριο Λουτσέσκου. Δεν είχαμε καλή συνεργασία, δεν μπορούσαν εγώ να τον καταλάβω, δεν μπορούσε αυτός δεν ξέρω, είχε κάποιο θέμα μαζί μου, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Μου έκανε καλό αυτό, πέρασα στιγμές που με δυνάμωσαν. Τον ευχαριστώ και αυτόν που με έμαθε να περάσω αυτά που πέρασα γιατί θ αμε βοηθήσουν στο μέλλον. Μετά ο Κύριος Μαντσίνι είχε άλλα σχέδια και ξεκίνησε με άλλον τερματοφύλακα. Στην αρχή μου φάνηκε πως θα είμαι βασικός, όμως δεν ήμουν. Δεν είναι αποτυχημένες χρονιές για εμένα. 'έπαιξα τα παιχνίδια που ήθελα να παίξω, ήθελα και άλλο φυσικά αλλά εντάξει. Θα ήθελα και καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, έκανα την δουλειά μου και δεν ασχολούμουν με τίποτα άλλο. Με την πρόσληψη του νέου προπονητή, που έτυχε να συνεργαστώ μαζί του πιο παλιά, όταν ήταν βοηθός, είναι εργατικός προπονητής, του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι νέος με νέες και φρέσκιες ιδέες. Μακάρι να ψυχολογήσει καλά τους παίκτες, γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να ξεκινήσει και ν τελειώσει καλά η χρονιά. Με τρόπαια και επιτυχίες."

Για τον Πόντους Βέρνμπλουμ, που ενδιαφέρει ον ΠΑΟΚ:

"Είναι πολυεργαλείο. Επίσης, μπορεί να φανεί παράξενο, το γιατί να φεύγει από την ΤΣΣΚΑ που είναι καλή ομάδα, μήπως μπορεί να έπεσε η απόδοση του. Δεν ισχύει αυτό, έκανε εξαιρετική χρονιά. Μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε θέμα με το σκοράρισμα και τον προώθησαν πιο μπροστά και τους δικαίωνε. Σκόραρε γκολ, κέρδιζε μονομαχίες, πραγματικό πολυεργαλείο."

Για το μεγαλύτερο ατού του:

"Τρομερά μαχητικός, πολύ δυνατός στις μονομαχίες. Τόσο, που κάποιες φορές το παρακάνει και ξεφεύγει λιγάκι στις αντιδράσεις του. Καμιά φορά πάει να ορμήξει και στους διαιτητές! Είναι λίγο υπερβολικός σε αυτόν τον τομέα, παίζει με πολύ πάθος. Η φυσική του θέση είναι το 6. Σαν κεντρικός αμυντικός που είχε παίξει για λίγο, δεν απέδωσε τόσο καλά. Είναι κόφτης, παίζει καλά στον αέρα. Βέρνμπλουμ στο 6 και Μαουρίσιο στο 8 να δημιουργεί, εξαιρετικός συνδυασμός."

Διαβάστε ακόμη...