Η FIFA «καπελώνει» τη Λίγκα με ξένο μάνατζερ!

Από novasports.gr: Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο επιτετραμμένος της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ αποχώρησε όταν τέθηκε το θέμα της αλλαγής του κανονισμού για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση. Μαζί του και ο Εντουάρντο Ντερβισάι, μέλος της επιτροπής παρακολούθησης.
Πηγή: novasports.gr
Η FIFA «καπελώνει» τη Λίγκα με ξένο μάνατζερ!

Βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν με τους ίδιους όρους! Ποιος μπορεί να πει ότι έχουν άδικο;

Όταν μάλιστα τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης ακούνε πολλά και διάφορα περί αναδιαρθρώσεων και βλέπουν ότι για τις ομάδες της Football League ισχύει αυστηρό σύστημα επιτήρησης σε αντίθεση με την Superleague που αποφασίζει για τα μέλη της χωρίς να δίνει λογαριασμό, τα πράγματα μάλλον γίνονται σοβαρά.

Ακόμα κι αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μειοψήφισε στην απόφαση για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, οι επιτηρητές του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους στους λίγους μήνες της... διακυβέρνησής του!

Και είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η διακυβέρνηση ασκείται με λάθος τρόπο (false governance). Φυσικά και δεν περίμεναν την περασμένη Παρασκευή για να αντιληφθούν ότι τα πράγματα δύσκολα ισιώνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξέρουν ότι οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου μας δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα αυτονόητα. Ξέρουν ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με τον οποίο έχουν ανοιχτή γραμμή, θέλει να επιβάλει την τάξη που θα έπρεπε να υπάρχει από ένα κανονικό αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο, αλλά δεν...

Και ξέρουν επίσης ότι οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα.

Γι αυτό και η απόφαση για έλευση ξένου διαιτητή (του Μπορμπαλάν) στον τελικό κυπέλλου ελήφθη με άνεση από τους ίδιους, όταν από το Γουδή τους είπαν ότι οι δύο φιναλίστ δεν καταλήγουν σε Έλληνα διαιτητή κοινής αποδοχής.

Γι αυτό και αποφάσισαν να στελεχώσουν την ΚΕΔ και με 3ο ξένο μέλος! Αλλά το χειρότερο για την διοίκηση Γραμμένου και πιθανότατα και για την Superleague ήταν ότι στην επιστολή γινόταν αναφορά και για την έλευση ξένου μάνατζερ στην ομοσπονδία!

Αν υποθέσει κανείς ότι τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ είχαν την στήριξη της επιτροπής παρακολούθησης από FIFA & UEFA για να βρεθούν εκεί και να λαμβάνουν αποφάσεις, τότε η έλευση ξένου μάνατζερ στην ΕΠΟ ίσως να σχετίζεται με την διοργάνωση των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κυρίως της Superleague.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης κουράστηκε να ακούει τις προτάσεις του Βασίλη Γκαγκάτση για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και κατά βάθος να αντιλαμβάνεται ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν καίγεται για να ΑΛΛΑΞΕΙ το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

Οπότε η έλευση του ξένου παράγοντα (ως μάνατζερ στην ΕΠΟ) ενδέχεται να λειτουργήσει με την μορφή 10 μελετών τύπου Gran Thornton & Deloitte που πληρώνονται αδρά από τα μέλη της Λίγκας για να πληροφορηθούν ότι η ελληνική αγορά δεν χωρά τόσες επαγγελματικές ομάδες, αλλά σταθερά και με... επιδεικτική συνέπεια να αγνοούνται.

Κι επειδή ΟΛΕΣ οι αλλαγές του ποδοσφαίρου πρέπει να περνούν από την ΕΠΟ η προετοιμασία για τη σεζόν 2019-2020 θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του μάνατζερ στο Γουδή.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...