Ο ΠΑΟΚ και το Champions League

Από paok24.com: Νέα μορφή δίνει στο Champions League της ερχόμενης περιόδου η CEV η οποία προχώρησε και σε επίσημες ανακοινώσεις.
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ και το Champions League

Πριν από λίγες ημέρες ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε στο ΔΣ της Λίγκας ότι θα λάβει κανονικά μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, ωστόσο δεν έγινε γνωστό σε ποια διοργάνωση θα συμμετέχει και αυτό διότι δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί οι προθέσεις της CEV για το νέο Champions League.

Πρόθεση της CEV είναι να αναβαθμίσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλες ομάδες να διεκδικήσουν μία θέση στους ομίλους, αλλά και παράλληλα να αυξηθούν τα οικονομικά οφέλη για τους συλλόγους που θα λαμβάνουν μέρος.

Τι ανακοίνωσε λοιπόν και επισήμως η CEV.

- Στον τέταρτο γύρο (League Round) θα συμμετέχουν 20 ομάδες, οι 18 εκ των οποίων έχουν ήδη "κλεισμένη" θέση (3 ομάδες από Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, 2 ομάδες από Τουρκία, Γερμανία, Βέλγιο και 1 ομάδα από Γαλλία, Σλοβενία και Ελλάδα).

- Οι άλλες δύο ομάδες θα προκύψουν από την προκριματική φάση η οποία θα χωριστεί σε τρεις γύρους (διπλοί αγώνες εντός και εκτός έδρας) και στους οποίους θα συμμετέχουν 53 σύλλογοι από 53 διαφορετικές χώρες (Δείτε ΕΔΩ την επίσημη Ranking List της CEV)

- Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός ως φετινός πρωταθλητής θα βρεθεί απευθείας στον τέταρτο γύρο (δηλαδή τη φάση των ομίλων), ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να δώσει και φέτος το παρών στο Champions League, εφόσον καταφέρει να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια μέσω της προκριματικής φάσης.

- Οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 1ο, 2ο και 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα συνεχίσουν στο CEV Volleyball Cup, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

- Άλλη μία σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον δεν θα διεξάγεται Final Four και έτσι δεν θα παίρνει αυτομάτως την πρόκριση σε αυτό η ομάδα που το διοργανώνει. Αντιθέτως, θα υπάρχει ένας τελικός σε ουδέτερη έδρα.

Διαβάστε ακόμη...