«Λίγα λόγια, πολλή δουλειά για την άνοδο στην Α1»

Από paok24.com: Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στα μεγάλα «σαλόνια».
Πηγή: paok24.com
«Λίγα λόγια, πολλή δουλειά για την άνοδο στην Α1»

Ο Δημήτρης Σολκίδης είναι και επίσημα από το απόγευμα της Παρασκευής ο νέος τεχνικός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ που τη φετινή αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται στην Pre League κατηγορία.

Ο Έλληνας τεχνικός που την περασμένη δεκαετία βρέθηκε στον πάγκο του Φιλαθλητικού και συνέδεσε το όνομα του με την πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης προς την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 κατηγορία, τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από τον ΕΟ Σταυρούπολης (Α1 κατηγορία), τον Άρη (ανέβασε την ομάδα από την Α2 στην Α1 διατηρώντας την στην πρώτη πεντάδα), ενώ τελευταίος του "σταθμός" ήταν η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.

Ο νέος τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε στο PAOK24 για την απόφαση του να πει το "ναι" στον ΠΑΟΚ, για τους στόχο της ανόδου στην Α1, αλλά και το δυνατό ρόστερ που θα δημιουργηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η δυναμική της ομάδας, το όνομα του συλλόγου, αλλά και αυτά τα οποία μπορεί να φέρει στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρόκληση για τον κάθε προπονητή. Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια, αφού θα πρέπει μέσα από τη σκληρή δουλειά να πετύχουμε βήμα - βήμα το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1. Ο συνδυασμός της ομάδας, του κόσμου και του προέδρου του τμήματος είναι οι τέλειες συνθήκες που ψάχνει ο κάθε προπονητής».

Σχετικά με το ρόστερ που ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ:

«Θα διαμορφώσουμε ένα δυναμικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στη φετινή Pre League υπάρχουν τρεις δυνατές ομάδες. Η ΑΕΚ που έχει ήδη κάνει κινήσεις με παίκτριες από την Α1, ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Δ. Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη και ο ΠΑΟΚ. Δε θέλουμε να χάσουμε χρόνο και ήδη δουλεύουμε για να φτιάξουμε ένα ρόστερ το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο θα είναι ισάξιο με της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αλλά θα είναι και καλύτερο!».

Τέλος, ο Δημήτρης Σολκίδης στάθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.

«Μπορεί να αναλαμβάνω τη γυναικεία ομάδα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε με αφήνει αδιάφορο το project που "τρέχει" ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής. Θα είναι ευχής έργον με τις κατάλληλες κινήσεις και με αρκετή δουλειά να δημιουργηθούν ομάδες που όχι απλώς θα συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, αλλά και που θα τροφοδοτήσουν την πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει στα τμήματα υποδομής παίκτριες - ταλέντα και είναι στόχος μας 4-5 κορίτσια από αυτά να είναι σε θέση να βοηθούν και τη γυναικεία ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...