ΕΠΟ: Μείωσε το χρέος η διοίκηση Γραμμένου, «όχι» σε όλα από ΟΣΦΠ!

Από sdna.gr: Χρέος 13,3 εκατ. ευρώ παρέλαβε η διοίκηση Γραμμένου και το μείωσε στα 10 εκατ. μέσα σε 9 μήνες! Καταψήφισε –ως συνήθως- διοικητικό και οικονομικό απολογισμό (και προϋπολογισμό) ο Τάκης Αγραφιώτης.
Πηγή: sdna.gr
ΕΠΟ: Μείωσε το χρέος η διοίκηση Γραμμένου, «όχι» σε όλα από ΟΣΦΠ!

Κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Παρασκευή (25/5), εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου 18/8/2017 έως 25/5/2018, ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1/1/2017 έως 31/12/2017, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2019.

Ο μοναδικός από τα μέλη της Ε.Ε. που καταψήφισε, ήταν –κατά την προσφιλή του τακτική- ο αντιπρόεδρος του ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος είπε «όχι» σε όλα! Και αν έχει μια λογική –ως μοναδική φωνή αντιπολίτευσης πλέον- να καταψηφίσει τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό, εκείνος καταψήφισε ακόμα και τον προϋπολογισμό του 2019! Η στάση του, εξάλλου, φέρεται να προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και στην Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση.

Πάντως, όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, ο Τάκης Αγραφιώτης δεν εκπροσωπεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ούτε τον εαυτό του, ούτε τον ολυμπιακό. Εκπροσωπεί, μαζί με τους Στράτο, Ασλανίδη και Μάκη Γκαγκάτση, την Super League και μόνο! Συνεπώς είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις αποφάσεις του συνεταιρισμού. Το γεγονός ότι συνεχίζει να ενεργεί σαν εκπρόσωπος του ολυμπιακού, είναι κάτι που η λίγκα πρέπει να το δει…

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, γνωστοποίησε στα μέλη της Ε.Ε. ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος της ομοσπονδίας ύψους 13,3 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα από πέρσι τον Αύγουστο που ανέλαβε, κατά 3,3 εκατ. ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τον διοικητικό απολογισμό, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της και αναφέρθηκε στα θέματα υποστήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου μέσω της τροποποίησης των κανονισμών, της ανάπτυξης του αθλήματος σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, γυναικείου ποδοσφαίρου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και grassroots, της υιοθέτησης του συστήματος VAR και της ισότιμης ενίσχυσης των ΕΠΣ.

Εξάλλου, η έγκριση των τροποποιήσεων στους κανονισμούς μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Αναφορικά με την επιστολή της FIFA με τα 6 σημεία που πρέπει να υλοποιήσει η ΕΠΟ για να αποφευχθεί το GRexit, δεν έγινε κουβέντα, καθώς έχει εξουσιοδοτηθεί ο Βαγγέλης Γραμμένος να κάνει επαφές με τους ξένους αξιωματούχους.

Κατά τ’ άλλα αποφασίστηκε:

-Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα συγκληθεί στις 29 Ιουνίου 2018, στις 10 πμ, στην Αθήνα.

-Το νέο πρωτάθλημα της Super League να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου.

-Εγκρίθηκε η στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

-Ανανεώθηκε ως το 2020 η συνεργασία με την εταιρεία Vodafone στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού» της ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμη...