Γκος: «Δεν τα παρατάμε»

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς της σειράς των ημιτελικών αλλά και για την αυριανή αναμέτρηση με τους «πράσινους», μίλησε ο Φιλ Γκος του ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Γκος: «Δεν τα παρατάμε»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή ήττα στον πρώτο ημιτελικό:

«Κάναμε πολλά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. 18 λάθη είναι παρά πολλά γι' αυτό το επίπεδο, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. 18 λάθη σημαίνει πως θα μπορούσαμε εύκολα να χάσουμε με διαφορά άνω των 20 πόντων. Δεν τα παρατάμε, εφόσον περιορίσουμε τα λάθη στο δεύτερο παιχνίδι, αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία για περισσότερα εύκολα καλάθια και καλύτερες επιλογές στην άμυνά μας. Δε θα πρέπει να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πιέσει σε όλο το γήπεδο για 40 λεπτά».

Για τον άνετο τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη του Παναθηναϊκού:

«Κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ήδη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, βρεθήκαμε πίσω με 17 πόντους, επομένως δεν ήμασταν εμεές. Για να νικήσεις μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξεις πολύ πιο σκληρά και στον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης. Θα συζητήσουμε μεταξύ μας κι όλοι αναμένουμε να δείξουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα στον αγώνα του Σαββάτου».

Για το αν υπήρξε χαλάρωση από τη στιγμή που επετεύχθη ο στόχος της τετράδας:

«Όχι, νομίζω πως όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι, πιστεύοντας ότι έχουμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε. Αλλά, όπως είπα και πριν, όταν κάνεις 18 λάθη, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να προσπαθήσεις να είσαι ανταγωνιστικός. Επίσης χάσαμε αρκετά ριμπάουντ και παρ' ότι αναμέναμε την πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού, θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά».

Για το αν θα εμφανιστεί ένας καλύτερος ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι:

«Το πιστεύω... Είδαμε πως έπαιξε εναντίον μας ο Παναθηναϊκός και πως θέλει να μας αντιμετωπίσει, βάζοντας μεγάλη πίεση στο παιχνίδι, επομένως θέλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Είναι η κορυφαία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η πίεση είναι σε αυτούς κι αν το παιχνίδι είναι κλειστό καθ'όλη τη διάρκειά του, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά στο τέλος. Όταν, όμως, από νωρίς καταφέρνουν να πάρουν μια διαφορά 15-20 πόντων, τότε είναι παρά πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε. Πρέπει να κρατήσουμε κλειστό το παιχνίδι, να είμαστε δυνατοί και να μην τους επιστρέψουμε να φτάνουν τόσο εύκολα στο καλάθι μας. Όπως και να έχει, περιμένω να είμαστε πολύ καλύτεροι το Σάββατο».

Για τα πολλά φάουλ που δόθηκαν στον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι:

«Αυτό το πρόβλημα υπάρχει όλη τη χρονιά κατά τη γνώμη μου. Δε θέλω να ψάξω για δικαιολογίες μετά από μια κακή εμφάνιση, όμως όταν οι διαιτητές δίνουν 30-40 βολές στον αντίπαλο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Πρέπει να παλέψουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια, περιμένουμε αυτά στην έδρα μας και η σειρά δεν τελειώνει αν δεν φτάσει κάποιος στις τρεις νίκες».

Για το γεγονός ότι τέθηκε αντιμέτωπος με το φίλο του, Τζέιμς Γκιστ:

«Ο Γκιστ είναι πολύ καλός μου φίλος, είναι σαν αδερφός μου! Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, όμως μέσα στο παρκέ η φιλία μας σταματάει. Μιλάμε πολύ συχνά και του εύχομαι πάντα τα καλύτερα!»

Διαβάστε ακόμη...