Δεν πέρασε η πρόταση αναστολής της δυνατότητας προσυγών παικτών κατά ΠΑΕ

Από soccerplus.gr: Δεν πέρασε από την Επιτροπή Επαγγλματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ η πρόταση της Super League, που αποτέλεσε μόφωνο αίτημα όλων των ΠΑΕ μελών της, όπως για μία μεταβατική περίοδο, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου (01/07/2018), χορηγηθεί από την ΕΠΟ μία εντελώς προσωρινή περίοδος χάριτος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανασταλεί η δυνατότητα άσκησης προσφυγής.
Πηγή: soccerplus.gr
Δεν πέρασε η πρόταση αναστολής της δυνατότητας προσυγών παικτών κατά ΠΑΕ

Εναλλακτικά, η Σούπερ Λίγκα ζήτησε να τεθεί σε άμεση εφαρμογή διάταξη του άρθρου 12 του κανονισμού της FIFA σύμφωνα με την οποία για να θεωρείται μία ομάδα υπερήμερη θα πρέπει να έχει λάβει εξώδικο από ποδοσφαιριστή προ 10 ημερών και το άρθρο 14 που προβλέπει ότι σε περίπτωση υπερημερίας μπορεί να υπάρξει λύση συμβολαίου μόνο αν ο ποδοσφαιριστής έχει ενοχλήσει προ 15 ημερών την ομάδα του.

Η Super League επικαλείται την γενικότερη οικονομική κρίση, την αβεβαιότητα στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου που θέτουν σε κίνδυνο της ΠΑΕ, οι οποίες θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση, αντιμετωπίζοντας προσφυγές από τους ποδοσφαιριστές τους.

Η απόρριψη του αιτήματος οφείλεται στο ότι η πρόταση του συνεταιρισμού «συνιστά σαφώς αλλαγή του υφισταμένου κανονισμού (Κ.Ι.Μ.Π.) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και αυτό ρητά απαγορεύεται από το καταστατικό της Ε.Π.Ο.»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είναι μεικτή επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και της Football League και η οποία εισηγείται στην Ε.Ε. της ομοσπονδίας όλα τα προς έγκριση θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...