Στην ΕΠΟ η εισήγηση της λίγκας για τις ποινές περί μη αδειοδότησης

Από sdna.gr: Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία της FIFA, στέλνει στην Ε.Ε. της ΕΠΟ προς έγκριση τις νέες ποινές για τους μη αδειοδοτημένους. Ισχύει η αφαίρεση 6 βαθμών και o μεταγραφικός περιορισμός.
Πηγή: sdna.gr
Στην ΕΠΟ η εισήγηση της λίγκας για τις ποινές περί μη αδειοδότησης

Παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, συζητείται την Τετάρτη (23/5) από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η εισήγηση της Super League για κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν και η αντικατάστασή της από ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές.

Αφού περάσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η εισήγηση του συνεταιρισμού θα οδηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή (25/5).

Από εκεί, αναμένεται να πάρει την τελική έγκριση, η οποία με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιη.

Η εισήγηση της λίγκας για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν παραμένει ως είχε ανακοινωθεί εξ αρχής. Συγκεκριμένα:

-Αφαίρεση 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

-Περιορισμός στην απόκτηση ποδοσφαιριστών και ειδικότερα:

α) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).

β) Στην μεταγραφική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, θα μπορεί να αποκτήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.

γ) Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορεί να αποκτήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

δ) Θα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη.

ε) Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούται να κάνει, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους εν λόγω ποδοσφαιριστές.

στ) Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).

Ζ) Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδριάζει την Τετάρτη (23/5) θα συζητηθούν και οι προτάσεις για αλλαγές στον ΚΑΠ, στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον Κώδικα Δεοντολογίας που επίσης θα πάνε προς έγκριση την Παρασκευή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

*Σύμφωνα με πληροφορίες η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη...