Πιο εύστοχος ΠΑΟΚ στα… τρίποντα παρά στα δίποντα

Από ebasket.gr: Ο ΠΑΟΚ παίρνει αρκετές βοήθειες στο σκοράρισμα με τα εύστοχα τρίποντα και μάλιστα αυτά ουσιαστικά "έδωσαν" το "διπλό" στον "Δικέφαλο" απέναντι στην ΑΕΚ καθώς οι "ασπρόμαυροι" είχαν 15/24 (!) σουτ τριών πόντων.
Πηγή: ebasket.gr
Πιο εύστοχος ΠΑΟΚ στα… τρίποντα παρά στα δίποντα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν σουτάρει με καλά ποσοστά στα τρίποντα ενώ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια (κόντρα σε Πανιώνιο, Γ.Σ.Λ. Φάρο και ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας) πέτυχε μέσο όρο 12,7 σουτ τριών πόντων.

Μάλιστα αν απομονώσουμε τα ματς απέναντι σε Γ.Σ.Λ. Φάρο και αυτά κόντρα στην ΑΕΚ, θα διαπιστώσουμε πως στους τελευταίους τρεις αγώνες του ο ΠΑΟΚ είναι πιο εύστοχος στα... τρίποντα παρά στα δίποντα. Σε κάθε περίπτωση, στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την "Ενωση", οι επιδόσεις των "ασπρόμαυρων" έξω από τα 6.75 έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να "πετάξει" εκτός πλέι οφ την ΑΕΚ.

Στον αγώνα του Σαββάτου (19/5) ο "Δικέφαλος" είχε 45 πόντους (από τους συνολικά 93) από τα τρίποντα ενώ στο ματς της Τετάρτης (16/5) κόντρα στην "Ένωση", όταν βρέθηκε στο -10 στο πρώτο ημίχρονο (24-34), τότε με τρία σερί εύστοχα σουτ τριών πόντων μείωσε στους τρεις πόντους (33-36) και έτσι "μπήκε" για τα καλά ξανά στο παιχνίδι το οποίο τελικά κέρδισε.

Οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία παιχνίδια του:

ΠΑΟΚ-Γ.Σ.Λ. Φάρος

Ευστοχία στα δίποντα: 47%

Ευστοχία στα τρίποντα: 53,5%

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ευστοχία στα δίποντα: 41,8%

Ευστοχία στα τρίποντα: 42,8%

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ευστοχία στα δίποντα: 57,1%

Ευστοχία στα τρίποντα: 62,5%

Διαβάστε ακόμη...