Γίνγκμπλαντ: “Παίκτης κορυφαίου επιπέδου ο Βέρνμπλουμ”

Από arenafm.gr: Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή Ματς Γίνγκμπλαντ μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τον Πόντους Βέρνμπλουμ που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
Γίνγκμπλαντ: “Παίκτης κορυφαίου επιπέδου ο Βέρνμπλουμ”

Αναλυτικά όσα είπε ο Σουηδός τεχνικός για το συμπατριώτη του:

Για τα χαρακτηριστικά του συμπατριώτη του: "Πλέον ο Πόντους Βέρνμπλουμ είναι περισσότερο ανασταλτικός μέσος. Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν πάντως επιθετικός χαφ. Ωστόσο έχει πλέον μεγαλώσει και έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Η δουλειά του λοιπόν στο γήπεδο είναι περισσότερο ανασταλτική. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει εκπληκτικό χαρακτήρα αλλά και πολύ σωστή νοοτροπία. Θα έλεγα ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που με όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο βοηθά τους συμπαίκτες του να ανέβουν επίπεδο".

Για το επίπεδο του Βέρνμπλουμ: "Είναι ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Δεν είναι ο οργανωτής του παιχνιδιού, ωστόσο είναι αυτός που καλύπτει τους συμπαίκτες του και τους κάνει να βελτιώνονται. Δουλεύει πολύ στο γήπεδο, πάντα στο 100% και είναι πολύ δυνατός. Είναι αυτό που λέμε "κόφτης" αλλά μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και κεντρικός αμυντικός. Ακόμη και στην κορυφή επίθεσης αν παίξει θα είναι καλός γιατί είναι πολύ σκληρός ποδοσφαιριστής και πάντα τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Η φυσική του θέση ωστόσο είναι αυτή στο "έξι".

Για το αν ο Βέρνμπλουμ θα είναι μια μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ: "Εξαρτάται από τους συμπαίκτες που θα έχει στον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ποιοτικό μέσο που θα καλύπτει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, όταν για παράδειγμα χάσουν μια μπάλα, ο Βέρνμπλουμ είναι αυτός ο παίκτης. Αυτός που θα στείλει τους συμπαίκτες του μπροστά και θα τους καλύπτει συνεχώς. Για αυτό το ρόλο και για αυτή τη θέση, όντως πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή".

Για το ενδιαφέρον της Γκέτεμποργκ: "Πράγματι η Γκέτεμποργκ τον θέλει πίσω αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στα οικονομικά δεδομένα. Άλλωστε και οι πληροφορίες ο ίδιος ο παίκτης θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι θα πάει καλά αν τελικά αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ".

Για το χρόνο προσαρμογής που θα χρειαστεί αν επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: "Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Είναι πάρα πολύ έμπειρος είναι πάντα θετικός με τους συμπαίκτες του και πάντα συνεννοήσιμος. Είναι απόλυτα επαγγελματίας, στο 100% και δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Άλλωστε έχω ζήσει στη Θεσσαλονίκη και ξέρω πόσο εύκολο είναι για ένα Σουηδό να κατοικήσει εκεί".

Γιατί αποχώρησε ο Βέρνμπλουμ από την Εθνική: "Δεν γνωρίζω τους πραγματικούς λόγους. Τέσσερις ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να σταματήσουν από την Εθνική μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι οι μετακινήσεις είναι δύσκολες από την Μόσχα στη Σουηδία και αυτός ήταν ένας από τους λόγους . Ίσως και να ήθελαν οι παίκτες αυτοί να αφοσιωθούν στις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους τους. Ήταν αυτός, ο Ιμπραϊμοβιτς, ο Κάλστρομ και ο Ίσαακσον που αποχώρησαν τότε από την Εθνική Σουηδίας".

Για τον Ηρακλή: "Λυπήθηκα πολύ, όταν πριν από ένα δύο χρόνια έμαθα ότι ο Ηρακλής αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή. Εύχομαι στον Ηρακλή να επιστρέψει σύντομα στη μεγάλη κατηγορία".

Διαβάστε ακόμη...