Ο ΠΑΟΚ και ο Ντέιβις της Ζαλγκίρις

Από paok24.com: Ο σέντερ της Ζαλγκίρις που έκανε ένα ακόμα σπουδαίο ματς, στην ήττα στον ημιτελικό της Euroleague από τη Φενέρμπαχτσε και η... σχέση του με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ και ο Ντέιβις της Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δεν τα κατάφερε στη «Stark Arena» του Βελιγραδίου, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χάνοντας με 76-67, έχοντας για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι φέτος, σε καλή μέρα τον Μπράντον Ντέιβις.

Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος ήταν ο MVP της Ευρωλίγκα για τον Απρίλιο που παίζονταν τα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη, όντας μαζί με τον Κέβιν Πάνγκος, οι δύο πρωταγωνιστές των Λιθουανών, στον πρώτο ημιτελικό.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ; Ο Ντέιβις αποφοίτησε το 2013 από το πανεπιστήμιο του Brigham και δεν κατάφερε να γίνει draft. Τότε, συμμετείχε στο τουρνουά του Πόρτσμουθ, στο οποίο, είχε δώσει το «παρών» ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Ο «Μάτζικ» τον είχε πρώτο στη λίστα του, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ δεν τον κάλυπτε οικονομικά και κατάφερε να βρει συμβόλαιο στου Φιλαδέλφια 76ers. Αφού έμεινε εκεί ένα χρόνο και την επόμενη σεζόν, βρήκε συμβόλαιο στους Μπρούκλιν Νετς, το 2015 πέρασε την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για λογαριασμό της γαλλικής Σαλόν.

Ακολούθησε η Βαρέζε, η Μονακό πέρσι και φέτος, η Ζαλγκίρις του «Σάρας» ο οποίος, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Ντέιβις, είναι εξαιρετικός στη στρατολόγηση παικτών...

Διαβάστε ακόμη...