«Προτιμώ τον Άγιαξ»

Από thessports.gr:Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, την δική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, αλλά και τον αντίπαλο που προτιμά στα προκριματικά του Champions League, μίλησε στον Libero 107,4 ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.
Πηγή: thessports.gr
«Προτιμώ τον Άγιαξ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους πανηγυρισμούς: «Το ζήσαμε πάρα πολύ έντονα. Τώρα αρχίζουμε και ξεκουραζόμαστε σιγά σιγά και αρχίζουμε να κοιτάμε την επόμενη μέρα».

Για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου σήμαινε κάτι περισσότερο μετά από όσα είχαν προηγηθεί: «Το Κύπελλο δεν είχε να κάνει με αυτό. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με μια ομάδα που δεν είχε τελειώσει το προηγούμενο παιχνίδι και θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, ανεξάρτητα από το Κύπελλο».

Για το ότι δεν απειλήθηκε αρκετά στον τελικό: «Έτσι είναι. Η ομάδα εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη. Τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Και όπου χρειάστηκε, αν και ήταν λίγες οι φορές και πιο συγκεκριμένα κυρίως το σουτ του Αραούχο στο 82΄, είμαι ευχαριστημένος που ήμουν εκεί».

Για την στιγμή με τον θείο του στο ΟΑΚΑ: «Εκείνη τη στιγμή βγαίνει όλη η πίεση. Ο θείος μου είναι δίπλα μου από τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα και ήθελε να δει τη στιγμή αυτή από πολύ μικρός. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να του αφιερώσω το Κύπελλο εν μέρει με αυτή την κίνηση. Ηταν έντονες οι στιγμές, υπήρξε συγκίνηση. Ηταν μία κίνηση την οποία ήθελα να την κάνω πολύ καιρό».

Για το αν τους επηρέασαν όσα είχαν προηγηθεί στο πρωτάθλημα: «Ήταν ένα έξτρα κίνητρο μπορώ να πω. Δεν τελείωσε το παιχνίδι στην Τούμπα και είχα ένα έξτρα κίνητρο κι εγώ ώστε να αποδείξω ότι ήταν άδικο όλο αυτό που είχε γίνει. Και είναι κρίμα να βγαίνουν νικητές εκτός αγωνιστικού χώρου».

Για το ότι δέχτηκε... 6 γκολ στα δικαστήρια: «Έτσι είναι, παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα».

Για την εξαιρετική σεζόν που έκανε: «Σίγουρα δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η χρονιά και να πάει τόσο καλά. Ακόμη και οι στόχοι που είχα βάλει στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν τόσο υψηλοί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ατομικά. Ομαδικά όχι τόσο γιατί ο στόχος της ομάδας ήταν να κατακτήσει το νταμπλ. Αλλά νομίζω ότι αν με ρώταγε κάποιος στην αρχή της χρονιάς δεν θα του έλεγα ότι θα καταφέρω αυτά τα πράγματα. Και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μέσα από τη δουλειά κατάφερα αυτά που έχω καταφέρει φέτος».

Για τους επόμενους στόχους στην καριέρα του: «Την υγεία μας να έχουμε πάνω από όλα. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσει καλά η προετοιμασία. Εχουμε πολύ υψηλό στόχο σαν ομάδα να πάμε στους ομίλους του Champions League και είναι πολύ γρήγορος αυτός ο στόχος γιατί οι αγώνες ξεκινούν πολύ νωρίς. Θέλω πάρα πολύ να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ. Δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμη. Η διάρκεια είναι αυτά που σε καθορίζει, ειδικά ως τερματοφύλακα. Θέλω πάρα πολύ να μείνω στην ομάδα και να πετύχω πράγματα».

Για το αν προτιμάει την Βασιλεία ή τον Άγιαξ για αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League: «Θέλω τον Άγιαξ γιατί υπάρχει και η προϊστορία με αυτή την ομάδα και έξτρα κίνητρο. Ο κόσμος μου δείχνει ότι θέλει κι εκείνος τον Άγιαξ και είναι ένα επιπλέον κίνητρο να περάσουμε αυτή την ομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση, ως πρώτος στόχος».

Για τη μη κλήση του στην Εθνική: «Είναι ένα κενό. Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το κεφάλαιο παραπάνω γιατί κοιτάω μόνο την ομάδα μου πλέον. Ό,τι έρθει καλοδεχούμενο. Ανεξάρτητα από το τι έχει γίνει, είναι κάτι πολύ τιμητικό να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και σίγουρα είναι στόχος».

Για την επαφή του με τους αμυντικούς: «Ξεκάθαρα η πρώτη τοποθέτηση του προπονητή μας ήταν η επικοινωνία και η καλή χημεία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας με την ζώνη άμυνας. Εκεί ήθελε να δώσει περισσότερη βαρύτητα. Εκεί δούλεψα κι εγώ το πρώτο διάστημα στην ομάδα. Προσπάθησα να έχω καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα με την τετράδα της άμυνας. Εχουμε αποκτήσει όλα τα παιδιά μια τρομερή χημεία και μακάρι να δουλέψουμε παραπάνω και να την πάμε σε μεγαλύτερο βαθμό».

Για το ότι ο Λουτσέσκου τον ήθελε να παίζει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού: «Εγώ θέλω να πηγαίνω με το πλάνο του κάθε προπονητή. Ο κύριος Λουτσέσκου θέλει ανάπτυξη από πίσω όπως στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η δική μου η θέση είναι να κάνω ότι θέλει ο προπονητής μου να προσπαθώ να το καταφέρω στο μέγιστο βαθμό. Αυτό προσπάθησα και φέτος. Να παίζω με την άμυνα, να ξεκινάμε το παιχνίδι από πίσω χωρίς φόβο και να δείχνουμε ανωτερότητα».

Για το τι κρατάει από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ένα στοιχείο στο οποίο δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα και το έχω πιο ψηλά και από το Κύπελλο, είναι το ότι κέρδισα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου. Αυτή η κατάκτηση είναι πιο σημαντική για μένα. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου δείχνουν είναι κάτι παραπάνω από το Κύπελλο».

Για το αν η φετινή σεζόν είναι καθοριστική στην καριέρα του: «Ξεκάθαρα ήταν η καλύτερη σεζόν μου, γιατί ήταν με ομάδα υψηλού επιπέδου. Και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει διάρκεια και μια κατάκτηση πρωταθλήματος και περισσότερα πράγματα να καταφέρουμε και στην Ευρώπη».

Για τον ανταγωνισμό στη θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πιο πολύ δημιουργικό το άγχος. Ήταν υγιής ο ανταγωνισμός και από την πρώτη στιγμή βελτιωνόμουν σε πολλά κομμάτια. Βέβαια έχει συντελέσει και ο κύριος Σκιαθίτης που ήταν από την αρχή κοντά μας και με έχει βοηθήσει πολύ αυτό το διάστημα και τον ευχαριστώ πολύ. Επίσης και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να εξελιχθώ».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Μέσα από τη συσπείρωση με τον κόσμο που μας αγκάλιασε καταφέραμε πράγματα. Ετσι θέλουμε και του χρόνου να είναι συσπειρωμένος ο κόσμος και να μας υποστηρίζει. Πιστεύω πως αν συνεχιστεί αυτό θα καταφέρουμε περισσότερα σαν οργανισμός ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...