Τσιλιγκιρίδης: «Αν οι διαιτητές ήταν πάντα ξένοι θα έπαιρνε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr:Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Τσιλιγκιρίδης, μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ, τον τελικό του 1974 όπου και πάλι ήταν ξένος ο διαιτητής, αλλά και τον παίκτη που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν.
Πηγή: sdna.gr
Τσιλιγκιρίδης: «Αν οι διαιτητές ήταν πάντα ξένοι θα έπαιρνε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν: «Η ομάδα θυμίζει την δεκαετία του 70'. Η ομάδα και τώρα είναι πάρα πολύ καλή, αλλά εκείνες τις χρονιές τις δικές μας, ήμασταν όλοι Έλληνες και ήταν πάρα πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές όλοι».

Για τον τελικό του 1974 όπου ο διαιτητής ήταν ξένος: «Ήμουν βασικός το θυμάμαι σαν τώρα. Ήταν 16 Ιουνίου του 1974 στην Φιλαδέλφια. Ο Τριαντάφυλλος πλάσαρε και έσωσα την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή με το σκορ στο 2-1 που κερδίζαμε. Μας ισοφάρισαν με γκολ που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ, ευτυχώς που ήταν ξένος διαιτητής γιατί άμα ήταν Έλληνας θα είχαμε άλλες ιστορίες. Αν οι διαιτητές ήταν πάντα ξένοι ο ΠΑΟΚ θα ήταν και πρωταθλητής και Κυπελλούχους τα προηγούμενα χρόνια».

Για την εικόνα του τωρινού ΠΑΟΚ: «Εγώ για να είμαι ειλικρινής έχω να πως τα παιδιά φέτος ήταν πάρα πολύ καλά. Είχαν διάρκεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το Κύπελλο. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τους κλέψανε το πρωτάθλημα».

Για το ρόστερ του Δικεφάλου: «Η ομάδα είναι πραγματικά γεμάτη. Θα πρέπει πάντως να προωθήσουμε και άλλα δικά μας παιδιά. Η ομάδα πάντως έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον προπονητή για την διαχείριση και την δουλειά που έκανε».

Για τους παίχτες που ξεχώρισε από την φετινή χρονιά: «Για να είμαι ειλικρινής οι περισσότεροι ήταν πάρα πολύ καλοί. Αυτός που ξεχώρισα σίγουρα είναι ο Βιεϊρίνια. Είναι ψυχή, έχει δύναμη, είναι Παοκτσής. Βοηθήσαν όλοι τους πάντως και αξίζουν συγχαρητήρια. Μ άρεσαν ιδιαίτερα πολύ τα Ελληνόπουλα και βοηθήσαν και αυτοί τα μέγιστα. Το μόνο που πρέπει να προσέξει η ομάδα είναι να μην πάρει 6-7-8 ξένους. Να κάνεις 3-4 προσθήκες οι οποίες θα είναι καλύτερες από το υπάρχον ρόστερ. Αυτοί που θα έρθουν δηλαδή για το βήμα παραπάνω να είναι πολύ καλύτεροι από τους τωρινούς».

Διαβάστε ακόμη...